Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

«Εγώ», το βαρίδι...

Το Εγώ είναι το μεγαλύτερο βαρίδι στον άνθρωπο και συνακόλουθα στην κοινωνία. Μας περιτριγυρίζουν στην καθημερινότητά μας χιλιάδες εγωισμοί. Όλοι βαρίδια για τους εαυτούς μας, για τις σχέσεις μας, για τους δεσμούς μας, για τις καριέρες μας, για την τιμιότητά μας, για τις φιλίες μας.
Για πάρα πολλούς γύρω μας το ογκώδες, το ακατέργαστο Εγώ, είναι το κέντρο του Σύμπαντος. Βάζει το προσωπικό όφελος μπροστά από το γενικό, την
προσωπική (κρυφή ή φανερή) απόλαυση πάνω από τη συντροφικότητα, την προσωπική άποψη σε καλύτερη θέση από την ελευθερία λόγου τού άλλου, τις προσωπικές βλέψεις σε πλεονεκτικότερο επίπεδο από τη φιλία.

Συχνά (πολύ ή λίγο συχνά) οτιδήποτε «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ» γέρνει τη ζυγαριά της δικαιοσύνης στα διαπροσωπικά μας και μπαντάρει τη βάρκα των σχέσεων: κοινωνικών, φιλικών, επαγγελματικών, συναισθηματικών, συνεταιριστικών –οποιωνδήποτε τέλος πάντων. #σκέψεις

Μπλόγκερ 

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)