Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Το φιάσκο με τις πρώτες ευρωεκλογές, η ΕΡΤ και οι παρουσιαστές της

Η συμφωνία Ελλάδας – ΕΟΚ υπογράφτηκε τον Μάιο του 1979. Επίσημα έγινε 10ο μέλος τον Ιανουάριο του 1980. Όμως, λίγες μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας εισόδου, από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου έγιναν οι πρώτες Ευρωεκλογές. Όχι στην Ελλάδα, αλλά στις 9 χώρες που αποτελούσαν την ΕΟΚ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν την Πέμπτη 7 Ιουνίου κι οι υπόλοιπες 8 χώρες την Κυριακή 10 του μήνα.

Στην Ελλάδα οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να… φορέσουν Ευρωπαϊκό κουστούμι. Έτσι την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 10 το βράδυ ο τότε Σύνδεσμος των ειδήσεων
με την Eurovision, Ροδόλφος Μορώνης, αντιπρόεδρος σήμερα του ΕΣΡ και ο πολιτικός συντάκτης Ευθύμιος Παπαγεωργίου ανέλαβαν να παρουσιάσουν μια εκπομπή-μαμούθ για την Ευρώπη που έστελνε για πρώτη φορά 410 εκπροσώπους της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής υπήρχε το ντοκιμαντέρ «Η Ευρώπη ψηφίζει» κι αμέσως μετά η ιστορική αναδρομή «Μετά 20 αιώνες, 20.000 χρόνια ιστορίας της Ευρώπης». Το «ζουμί» θα ήταν στις 11 το βράδυ όπου θα άρχιζε ένας μαραθώνιος συνδέσεων με τα κανάλια των 9 χωρών που μετέδιδαν αποτελέσματα κι είχαν «στρογγυλά τραπέζια», αλλά και το σέρβις της Εurovision.

Τι λειτούργησε απ’ όλα αυτά; Σχεδόν τίποτα (...)

** Διαβάστε εδώ τι έγινε στη συνέχεια (και τι δεν έγινε!) 
Ακόμα και τα τηλέτυπα τα κλείδωσε ο τυπικός υπάλληλος! Ο «Πασατέμπος» του Άγγελου Μενδρινού, το μπλογκ των αφηγήσεων (pasatempo.wordpress.com) έχει μία ακόμα δημοσιογραφική (και πολιτική) ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ «ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ»
Ο δημοσιογράφος που διώχθηκε καταστράφηκε και αυτοκτόνησε

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ του Harddog και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)