Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Έχει ψηφίσει Ψαριανό, ενδοσκοπείται και προτείνει λύση: «Ας κάνουμε μια ομάδα ψυχοθεραπείας»

«ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑ ΟΤΙ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΝΑ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ» – «Η ΜΑΤΣΙΛΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΑΛΑΝΙΑΡΗ»  KAI  ΟΙ «ΠΟΡΝΟΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ "ΠΛΕΜΠΑΣ"» – ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΑΚΗ ΣΤΟ LIFO.GR

Πώς νιώθει ένας άνθρωπος (ένας σοβαρός άνθρωπος εννοείται, με ανεπτυγμένη αυτοεκτίμηση) που έχει ψηφίσει Ψαριανό; Αν κρίνουμε από το άρθρο του (σοβαρού) Δημήτρη Πολιτάκη στη Lifo, θα πρέπει να νιώθει πολύ άσχημα. Για την ακρίβεια «νιώθει κανείς μεγαλύτερη απογοήτευση έως και αηδία για κάποιες κραυγαλέα λάθος επιλογές
προσώπων». Διαβάστε πιο κάτω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα και αναζητήσετε στο τέλος του κειμένου το λινκ που οδηγεί στην ανάγνωση ολόκληρου του άρθρο στο lifo.gr:   

«Έχω ψηφίσει Ψαριανό. Αυτά παθαίνει όποιος παρά τα αλλεπάλληλα χαστούκια εξακολουθεί να παρασύρεται από την ιδέα ότι αν δεν ψηφίζουμε (κάτι, οτιδήποτε) κερδίζει η αντίδραση, το σκότος, η απάθεια, η απολιτίκ θολούρα. Παλιότερα όμως δεν βάραιναν και τόσο οι όποιες – ατυχείς ή απλά αδιάφορες – επιλογές. Τα τελευταία χρόνια όλα είναι αλλιώς για όλους τους προφανείς λόγους (….)»

«(…) Τι άτομα αλήθεια έχει ψηφίσει - και κατ’ επέκταση τι πολιτικούς αρχηγούς έχει στηρίξει - κανείς για να αποφύγει το κεντρικό δίλημμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ…
» Θα έπρεπε πάντως να συσταθεί μια ομάδα αλληλοθεραπείας που να αποτελείται αποκλειστικά από ψηφοφόρους (πρώην και προσεχώς) του Ψαριανού. Θα ήταν μια διακομματική, πολυσυλλεκτική νιρβάνα όπου με επίκεντρο την εμπειρία μας αυτή θα μαθαίναμε από τα λάθη και τα πάθη μας, θα ξορκίζαμε τις κακές μας έξεις και θα βαδίζαμε όλοι μαζί προς τη σωτηρία, μακριά από διχασμούς, έριδες και μίση (…)»

(…) Επίσης υπολόγιζα ότι ως βουλευτής θα ξεκινούσε να ντύνεται σαν άνθρωπος και όχι σαν παροπλισμένος φωτορεπόρτερ καφενείου.  
»Φυσικά, τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη. Στην πορεία απεδείχθη ο κυνικότερος καρεκλοκένταυρος όλων (ή σχεδόν, είναι μεγάλος ο συναγωνισμός), και όσο για την αμφίεση… απλά υπάρχει και ο Ζουράρις.

» Όσο για τα «αφιλτράριστα» σεξιστικά ξεσπάσματα – από το live σνιφάρισμα του παλτού της Ραχήλ Μακρή μέχρι τις πρόσφατα σχόλια για την Έφη Αχτσιόγλου – ουδεμία έκπληξη. Η ματσίλα του αυτόνομου αλανιάρη (αριστερών καταβολών συχνά) είναι η πιο κραυγαλέα και ανεκδιήγητη απ΄ όλες. Ειδικά όταν πρόκειται για άτομο που θεωρεί ότι ανήκει πλέον σε μια καταξιωμένη ελίτ και του την έχουν στήσει, πολεμώντας τον ύπουλα και με κάθε μέσο, οι αδίστακτοι και βδελυροί καταπατητές της εξουσίας και πορνοβοσκοί της ''πλέμπας''».  

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαβάσετε εδώ το άρθρο του Δημήτρη Πολιτάκη στο lfo.gr. Το άρθρο (τίτλος του:  «Ας κάνουμε μια ομάδα ψυχοθεραπείας όσοι έχουμε ψηφίσει Ψαριανό») τελειώνει με την επίθεση που έκανε ο αδιάκοπα μετακινούμενος κομματικά βουλευτής στη Σμαράγδα Καρύδη και την ευφυή απάντηση εκείνης.

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)