Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Αυτά είναι τα ιστορικά μαύρα γυαλιά του Νίκου Μαστοράκη

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια που προηγήθηκαν της εκπομπής του με τους κρατούμενους φοιτητές της δικτατορίας ο Νίκος Μαστοράκης. Η αϋπνία τον ξεχείλιζε, έφτασε στα μάτια με τη μορφή μαύρων κύκλων. Πώς θα έβγαινε με τέτοια ματιά σε μια εκπομπή ελεύθερης και αβίαστης συζήτησης με νέα παιδιά
(έτσι την είχε χαρακτηρίσει: ελεύθερη) έχοντας μαύρους κύκλους στα μάτια; Αδύνατον! Και τότε, όπως αποκάλυψε στο Βινύλιο του Κανάκη (και των Κανάκηδων) κατέφυγε στα μαύρα γυαλιά για να κρύψει την ασχήμια.

Στα ιστορικά, πλέον, μαύρα γυαλιά τα οποία εμείς φροντίσαμε να μεγεθύνουμε και να τα παραδώσουμε έτσι στην Ιστορία, αφού πρώτα διαβάσαμε ένα από τα πολλά εξαιρετικά τουίτ που ενέπνευσε η επανεμφάνιση του πρωτοπόρου (του πιονέρου τον χαρακτηρίζουμε σε άλλα θέμα του μπλογκ) της ελληνικής τηλεόρασης: «Ο Μαστοράκης φόραγε μαύρα γυαλιά γιατί είχε μαύρους κύκλους απ' το ξενύχτι ενώ οι άλλοι είχαν μαύρους κύκλους απ' το μπουνίδι»

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)