Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ρεπόρτερ είναι...

Ρεπόρτερ είναι αυτός που γράφει (όχι απλώς μαθαίνει και τα... κρατάει για αφηγήσεις, ενθύμια και βιβλία που δεν γράφονται ποτέ) αληθινές ειδήσεις. Είναι αυτός ο 1/10 διαφορετικούς δημοσιογράφους κάθε μέρα που δίνει το δικαίωμα (και την επαγγελματική τροφή) στους άλλους να αναπαράγουν/σχολιάζουν την είδηση που εκείνος δημοσίευσε. Ρεπόρτερ ήταν - είναι - και θα είναι η θεμελιώδης ιδιότητα του δημοσιογράφου. Από την εποχή του Γουτεμβέργιου και τους τελάληδες
μέχρι τον ηλεκτρικό τηλέγραφο και την digital εποχή. Ο ρεπόρτερ που γράφει αληθινές ειδήσεις σπανίζει πλέον στην Ελλάδα για χίλιους λόγους. Όμως ήταν - είναι και παραμένει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ανώτερος από τον μέσο όρο των ξένων συναδέλφων του, οι οποίοι υπερτερούν σε πολλούς άλλους τομείς. Go on Σάββας Λιβάνιος.

Γιάννης Σερέτης

ΣΧΟΛΙΟ HARDDOG: Είναι ανάρτηση του δημοσιογράφου στο fb που συνοδεύεται με μέρος από το ρεπορτάζ του Σάββα Λιβάνιου στη Live Sport για την αλλαγή των ρόλων τριών διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου. Όσοι από τη δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζουν τον Σάββα και, περισσότερο, όσοι έχουν/έχουμε συνεργαστεί μαζί του, προσυπογράφουν το σχόλιο του Γιάννη Σερέτη. Ο οποίος επίσης, ξέρει άριστα το καλό, αποκαλυπτικό, ρεπορτάζ. Και το τίμιο...
Και κάτι ακόμα: Ο Σάββας Λιβάνιος ήταν αποκαλυπτικός, προς όλες τις κατευθύνσεις, πάντα -δεν έγινε σήμερα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Σεμνός, ακούραστος καθημερινά, συλλέκτης της αλήθειας. Εδώ και πολλά χρόνια. 

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)