Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Μην επαναληφθεί το «λάθος» που έγινε στη Θράκη

(...) Κυνηγημένοι, ή σωστότερα ξεχασμένοι, οι Πομάκοι,  από τους Έλληνες, βρήκαν στη μειονότητα  καταφύγιο και φωνή. Με τον καιρό ακόμα κι αυτοί που ήταν Χριστιανοί έγιναν Σουνίτες όπως είναι η συντριπτική πλειοψηφία των
Μουσουλμάνων της Θράκης. Παρένθεση: Οι Σουνίτες αποτελούν το 85% του Μουσουλμανικού κόσμου και πλειοψηφούν σε Σ. Αραβία, Τουρκία και Αίγυπτο.

Τώρα μαθηματικά οδηγούμαστε σε ένα ακόμα λάθος: Να χαρίσουμε στους Μουσουλμάνους της Θράκης όλους τους Μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την Τουρκία. Μιλάμε για ατούς που στοιβάζουμε σε άθλια στρατόπεδα στα νησιά και τους κρατάμε «ομήρους» με τις συμφωνίες που έχουμε κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τον καιρό οι άνθρωποι αυτοί θα αποκτήσουν δικαιώματα. Κι αν δεν το κάνουν αυτοί θα το κάνουν τα παιδιά τους που γεννιούνται στην Ελλάδα. Ήδη οι πρώτοι μετανάστες αποκτούν επίσημα χαρτιά. Ψηφίζουν και έχουν λόγο στη πολιτική ζωή Δεν είναι κακό να αποκτήσουν δικαιώματα. Επιβάλλεται αφού ζουν στην Ελλάδα, Το θέμα είναι η Ελλάδα τι τους προσφέρει για να έχουν ένα υποφερτό επίπεδο διαβίωσης (...)

(...) Το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» που έχει τόση σχέση με την «Ειρήνη» και τη «Φιλία» όσο και το ομώνυμο γήπεδο στο Φάληρο, έχει περάσει στον έλεγχο του Τουρκικού προξενείου. Δηλαδή του Ερντογάν. Από την Τουρκία χαράσσεται η πολιτική του. Ενώ λοιπόν στην Ξάνθη και στη Ροδόπη το κόμμα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα παρουσιάζει πτώση κατά τρεις και έξι μονάδες αντίστοιχα από ψήφους που προφανώς ανήκουν στους οπαδούς του Γκιουλέν ή σε αυτούς που δεν θέλουν τον Ερντογάν να ανακατεύεται στα δικά τους ζητήματα, στην υπόλοιπη Ελλάδα καταγράφει παρουσία. Στους περισσότερους νομούς, χωρίς να κάνει εκστρατεία, μετρά τις δυνάμεις του. Προς το παρόν είναι ασήμαντες, αλλά οι άνθρωποι ξέρουν να εργάζονται μεθοδικά.

Από το 1996 το Κόμμα συνεργάστηκε με όλο το φάσμα των σχημάτων που είτε διεκδικούσαν την εξουσία (ΠΑΣΟΚ το 1996 και 2000, ΝΔ το 2004, ΠΑΣΟΚ το 2007 και 2009), είτε όχι (ΔΗΣΥ το 2012 και ΔΗΜΑΡ).

Οι δικές μας κομματικές διαφορές μας εμποδίζουν να δούμε τη «μεγάλη εικόνα». Το Κόμμα που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ που με τον θάνατό του σε τροχαίο το 1995 έγινε ήρωας για τη μειονότητα, δεν είναι το μοναδικό στην περιοχή (...)

** Είναι αποσπάσματα από  άρθρο εξαιρετικού ενδιαφέροντος στο pasatempo.wordpross.com του Άγγελου ΜενδρινούΔιαβάστε το ολόκληρο εδώ, έχει κι άλλα στοιχεία για το θέμα που χρειάζεται να ξέρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥ HARDDOG:
Άρης Σκιαδόπουλος: Μια δημοσιογραφική αποστολή των Νέων στα Πομακοχώρια που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ «για λόγους εθνικής ασφαλείας»