Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

'Οταν οι εφημερίδες έκαναν πόλεμο (τέτοιες ημέρες...) για τα καλλιστεία

Κάποτε δεν υπήρχε ΑΝΤ1 να πάρει… εργολαβία τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της ομορφότερης Ελληνίδας, δεν υπήρχαν πρωινάδικα και μεσημεριανές εκπομπές να ασχολούνται με ανάλογους διαγωνισμούς, δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση. Κι οι νεότεροι, αν θέλετε το πιστεύετε, δεν υπήρχαν Instagram, Facebook και Twitter!

Στα 1979 υπήρχαν δύο κανάλια όλα κι όλα, κρατικά φυσικά, ο όρος «δημόσια τηλεόραση» δεν είχε εφευρεθεί
ακόμα, και εφημερίδες πουλούσαν τόσα πολλά φύλλα που μπορούσαν να συντηρούν πολυπληθές προσωπικό.
Τον ρόλο του ΑΝΤΕΝΝΑ στην διοργάνωση των Καλλιστείων τον έπαιξε, το σωτήριον έτος 1979, η «Απογευματινή», η πιο λαϊκή από τις εφημερίδες που κυκλοφορούσαν. Καθημερινά ενημέρωνε τους αναγνώστες της για την εξέλιξη του διαγωνισμού και η μεγάλη ώρα έφθασε, τέτοιες μέρες, πριν από σαράντα χρόνια. Το βράδυ της 12ης Μαΐου. Ήταν Σάββατο και ξημέρωνε Κυριακή όταν ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που προβλήθηκε από την ΕΡΤ σε απ’ ευθείας μετάδοση.

** Απόσπασμα από μια ακόμα ωραία ιστορία -από τις πολλές που διηγείται ο pasatempo.wordpress.com, παραθέτοντας πολλά και σπάνια έντυπα ντοκουμέντα της εποχής, από το πλούσιο δημοσιογραφικό αρχείο του συναδέλφου, παλιού συνεργάτη και φίλου Άγγελου Μενδρινού. Δείτε το εδώ ολόκληρο. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το αρχείο του Άγγελου, που αποτελεί δουλειά χρόνων σε βιβλιοθήκες, σώματα εφημερίδων κι όποιες άλλες πηγές, αποτελεί ολόκληρο κεφάλαιο. Κάποια στιγμή θα γράψουμε ένα μέρος του κι εδώ -κυρίως για το πώς δημιουργήθηκε. Προς το παρόν μπορείτε να παίρνετε καθημερινά μια γεύση από τα θέματα που ανεβάζει στον Πασατέμπο του, εδώ

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ του Harddog και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)