Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Ο «Μέσι» της ευρωπαϊκής κουζίνας, η «κακιά» Σπυριδούλα και ο συμπαθής Παριανός Μανώλης

ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΡΙΑΛΙΤΙ ΜΕ ΠΡΟΣΗ- ΝΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΈΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΈΝΑ ΑΝΕΤΟΥΣ

Τον υποδέχτηκαν στο στούντιο του Star ως αστέρα της μαγειρικής –κάτι σαν τον Μέσι της ευρωπαϊκής κουζίνας. Φίρμα! Συλλέκτης αστεριών Μισελέν στο Παρίσι. Τον κάλεσαν στον τελικό του MasterChef για να βάλει με τις συνταγές του σε δοκιμασία τους δύο φιναλίστ και μετά να τους βαθμολογήσει (από αυτόν κρίθηκε ο νικητής).
Έπρεπε να αντιγράψουν κάτι περίτεχνα δικά του φαγητά και κάποια «εικαστικά» γλυκά του με εύθραυστες φούσκες, σαν τσόφλι αυγού, τις οποίες για να τις φτιάξει ο ζαχαροπλάστης απαιτούνται ώρες, «αλλά ο πελάτης τις σπάει σε ένα δευτερόλεπτο και τις τρώει σε ένα λεπτό», όπως είπε ο ίδιος ο «Μέσι». Και γι’ αυτό μόνο, σέβεσαι την προσπάθεια του ζαχαροπλάστη.

Με τι ασχολούμαστε τώρα! Εντάξει, μερικές ματιές έχουμε πάρει, από σπόντα, αλλά από όσα ακούσαμε γύρω μας το MasterChef ήταν ένα από τα καλοφτιαγμένα ριάλιτι, με σεβασμό στον απλό θεατή, ευχάριστους παρουσιαστές (καθόλου υπερόπτες και επιτηδευμένα άνετους), που δεν εξευτέλιζαν τους παίκτες (όπως το άλλο, με τα τοπ μοντέλα) ούτε είχε τη φτήνια κάποιων ριάλιτι επιβίωσης. Το συγκεκριμένο ριάλιτι του Star έδειξε ότι η μαγειρική είναι ένα είδος τέχνης. Για εμάς τους Έλληνες, αυτή η συγκεκριμένη μαγειρική φαίνεται ξένη, ολίγον επιστημονική, ακούγοντας, ας πούμε, όρους και φράσεις όπως «ετοιμάζω το διοξείδιο του τιτανίου» (τι λες τώρα!)

Αλλά τέλος πάντων το MasterChef έχει ενδιαφέρον για τον πολύ κόσμο που αγαπάει τις τηλεοπτικές εκπομπές πλατιάς αποδοχής –δεν τον κακίζουμε. Κι είναι πιο ενδιαφέρον από το να βλέπει το ξεθυμασμένο Ράδιο Αρβύλα και το «καθαρτικό» Βινύλιο.

Άξιο τηλεοπτικού λόγου επίσης, το τελευταίο κομμάτι, για την ανακοίνωση των τελικών βαθμολογιών και των αποτελεσμάτων, που ήταν ζωντανό (το κόλλησαν στο μαγνητοσκοπημένο) , γιορταστικό, αλλά όχι εξεζητημένο με... γύρους θριάμβου και σήκωμα κυπέλλων στα χέρια.

Για την ιστορία: 
1. Ο εκ Παρισίων αστέρας που τίμησε (όπως είπαν) με την παρουσία του τον τελικό, είναι μόλις 29 ετών (συμπαθέστατος, καθόλου επηρμένος) και ονομάζεται Φίλιππος Χρονόπουλος.
2. Μεγάλη χαμένη του τελικού η «κακιά» και «αχώνευτη» Σπυριδούλα που –εκπληκτικό!– συγκέντρωσε, από όσα ακούμε, την καθολική αντιπάθεια και άκουσε τόσα πολλά που στο τέλος (έλεος λες!) τη συμπαθείς. Μεγάλος κερδισμένος ο έτσι κι αλλιώς πολύ συμπαθής, σεμνός Παριανός,ο Μανώλης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελπίζουμε ότι η Πάρος δεν θα γίνει Σκιάθος για να τιμήσει, περίπου, σαν ολυμπιονίκη τον Μανώλη...

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)