Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας οι εργαζόμενοι σάιτ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΕΣΠΗΤ ΓΙΑ ΤΟ THEFACT.GR - ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, σε συνέχεια της καταγγελίας για την ιστοσελίδα «Thefact.gr», και ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων για
πρόσληψη δημοσιογράφων από την εργοδοσία του site, χωρίς  σύμβαση εργασίας, και χωρίς να πληρώνει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και μέχρι σήμερα, δηλώνουν τη στήριξή τους στους εργαζόμενους και καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη πρακτική της εργοδοσίας. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχει σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά.

Η εργοδοσία του site ισχυρίζεται ότι έχει ενταχθεί στο μητρώο online media της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με δήλωση της ιδιοκτήτριας ότι απασχολεί πέντε (5) εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι, μετά και την προτροπή των συνδικαλιστικών Ενώσεων να ασκήσουν το ατομικό τους δικαίωμα, προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με καταγγελίες προς την εργοδοσία της ιστοσελίδας.

 Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ καλούν:

-τη Γενική Γραμματεία σε σχετικό έλεγχο του μητρώου της, προβαίνοντας στις δέουσες νόμιμες ενέργειες.

-το ΣΕΠΕ, μετά και την προσφυγή των εργαζομένων, να προβεί άμεσα στη διερεύνηση της καταγγελίας και να εκδώσει το σχετικό πόρισμα, προκειμένου να καταδικαστούν παρόμοιες πρακτικές απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας που καταπατούν κάθε έννοια εργασιακού αλλά και ατομικού δικαιώματος.


Τα Διοικητικά Συμβούλια
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ