Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Μια άλλη Ιφιγένεια, με ρεσιτάλ ερμηνείας

Η ιστορία της Ιφιγένειας που θυσιάστηκε χωρίς τη θέλησή της για να γίνει η εκστρατεία στην Τροία είναι γνωστή. Πηγαίνετε να δείτε όμως και τη σύγχρονη Ιφιγένεια που ζει στο περιθώριο και ωριμάζει μέσα από τον έρωτα και την μητρότητα αλλά θυσιάζεται, από δυνάμεις που δεν ελέγχει, στο βωμό της λιτότητας, της ανέχειας, των περικοπών στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα . Πηγαίνετε να δείτε μια νέα γυναίκα που ζει και απολαμβάνει μια έκφυλη ζωή και πώς οι συνθήκες την ωριμάζουν και είναι πλέον έτοιμη για επανάσταση. Πηγαίνετε να
απολαύσετε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από την Μάρα Κωνσταντίνου. Πραγματικά συγκλονιστική.Στην πιο ώριμη παρουσία της. Και μια λιτή αλλά δημιουργική σκηνοθεσία από το Χρίστο Ζάνο. Πηγαίνετε να δείτε την Ιφιγένεια εν Ουαλία.

Σούλα Χατζηκυριάκου 
(Η φίλη μας από τη Κύπρο σχολιάζει στο fb)

Πρόκειται για ένα έργο σκληρό, τολμηρό και πρωτοποριακό για την κυπριακή πραγματικότητα. Να μου θυμίζει και τον Μπουκόφσκι επίσης. Η ωριμότητα της Μάρα Κωνσταντίνου εντυπωσιακή και προκλητικά τολμηρή η σκηνοθεσία του φίλου του Ζάνου. Ηθοποιός και Σκηνοθέτης δούλεψαν πολύ το ρόλο της πληγωμένης αυτής γυναίκας.

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος 
(Ο παλιός φίλος από τον Κύπρο, με τον οποίο μας συνέδεσαν στους ίδιους χώρους μάθησης κοινές ανησυχίες, σχολιάζει στο fb)