Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Τα πάντα καταγράφονται!

ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ... ΜΗ ΕΙΔΗΣΗ

Πελάτης σε ταβέρνα των Χανίων (Βρετανός, αν έχει σημασία) πνιγόταν γιατί του «κάθισε η μπουκιά». Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας το αντιλήφθηκε καθώς ο άνθρωπος έκανε βήματα απόγνωσης δεξιά αριστερά, έσπευσε σε βοήθειά του, έκανε την κίνηση που έπρεπε για να ελευθερώσει την αναπνευστική οδό (λαβή Χάιμλιχ λέγεται αυτό!) και τον απάλλαξε από μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. 

Αυτό είναι το σπουδαίο στην ιστορία. Ακολουθεί σε σπουδαιότητα το γεγονός ότι κι αυτό καταγράφηκε από μια κάμερα, εν προκειμένω από τη σταθερή του καταστήματος. Οι στιγμές της ζωής μας γίνονται σχεδόν όλες «βίντεο» ή αυτό της τεχνολογίας που διαδέχτηκε το βίντεο. Η καταγεγραμμένη εικόνα υπάρχει παντού στην καθημερινότητά μας. Και κάποιες φορές γίνεται βάιραλ. Συνακόλουθα γίνεται και είδηση στα σάιτ και στις τηλεοράσεις. Συχνά μια είδηση, μπορεί και σοβαρή, που δεν συνοδεύεται από εικόνα είναι μη είδηση! Και τη τρώει το σκοτάδι.

** Διαβάσαμε την πληροφορία για το περιστατικό και τη λαβή Χάιμλιχ στο huffingtonpost.gr. Εκεί είδαμε και το βίντεο στο οποίο οφείλεται η είδηση.