Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Τα ξενοελληνικά της tv και το ντεκολτέ-χαράδρα της Κατερίνας Μινόνγκ

«Μου άρεσε όλο το ακτ, ήσουν έλεγκαν». Σχόλιο κριτή για διαγωνιζόμενο στο Your Face Sounds Familiar, μια εκπομπή που τιμά – κι αυτή– τα προχωρημένα ξενοελληνικά: στις εφτά λέξεις οι δύο ξένες, κι όχι από τις
συνήθεις ξενόφερτες. Γενικώς, στη νέα ελληνική τηλεόραση (δυστυχώς και στον Τύπο) οι γλωσσολογικές γνώσεις είναι προχωρημένες σε χώρους πέρα από τα σύνορα!
Τόσο που άλλος κριτής, στην ερμηνεία τού μεταμφιεσμένου σε Γουίλι Γουίλιαμ, Βαγγέλη Παναγόπουλου, διέκρινε ότι τα γαλλικά του στο δημοφιλές «Ego» (ale ale ale) είχαν και αφρικανική προφορά. Βαθείς γνώστες της παγκόσμιας γλωσσολογίας οι κριτές μας.

Κατά τα άλλα, για το ντεκολτέ-χαράδρα τής α λα Κάιλι Μινόγκ, Κατερίνας Στικούδη, δεν υπάρχει γλώσσα για να περιγραφεί. Πιο τολμηρό δεν γίνεται, θέλει πολύ θάρρος και «σκασίλα μου μεγάλη» για να βγεις έτσι όχι σε βίντεο κλιπ αλλά σε ζώνη υψηλής (πανύψηλης!) τηλεθέασης.

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας λίγα από τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like