Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Ο «Πυροτεχνουργός» της Cosmote

Οι έξυπνες διαφημίσεις είναι τρέλα. Και οι πλούσιες, οι υπερπαραγωγές, πιο τρέλα! Η Cosmote το 'χει στο αίμα του να κάνει τέτοιες. Από το «Σήμα καμπάνα», νομίζουμε στα τέλη της περασμένης δεκαετίας, έως τον
«Πυροτεχνουργό» που βγήκε στον αέρα αυτές τις ημέρες. Το σενάριο σε γενική περιγραφή:
Κάπου σε δημόσιο κτίριο –στη διάρκεια παράστασης χορού, προφανώς–  υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός. Στα εξωτερικά πλάνα πλήθος κόσμου και πυρετώδης κινητικότητα. Θεατές βγαίνουν από το κτίριο, κοριτσάκια με ρούχα μπαλέτου τρέχουν, ρεπόρτερ με μικρόφωνα πλάι σε τηλεοπτικά βαν, άνδρες με κατάλευκες ολόσωμες φόρμες σπεύδουν, περιπολικά, τεθωρακισμένα της αστυνομίας, εκπαιδευμένοι σκύλοι. Σε λίγα δευτερόλεπτα ένας καταιγισμός από εικόνες και κόσμο.

Στο εσωτερικό, πάνοπλοι αστυνομικοί είναι ακροβολισμένοι στη μεγάλη αίθουσα, παρακολουθούν από μακριά, από τις μαρμάρινες σκάλες. Ο πυροτεχνουργός έχει αναλάβει με ψυχραιμία την αποσύνδεση, ενώ η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει στο ψηφιακό καντράν. Την παρακολουθούμε από το ένα λεπτό και 14 δευτερόλεπτα όταν χτυπάει το κινητό τού πυροτεχνουργού. Οι πάντες αιφνιδιάζονται, ανταριάζουν. «Έλα αγόρι μου, πες μου γρήγορα γιατί είμαι στη δουλειά. Ξέμεινες από μονάδες; Χα χα! Και γι’ αυτό σκας; Σου στέλνω τώρα».

Κλείνει το τηλέφωνο, συνεχίζει την αποσύνδεση, τα χρονόμετρο δείχνει 00:45.  Ξαναχτυπάει το τηλέφωνο. Ένας αστυνομικός σκουπίζει τον ιδρώτα στο μέτωπό του, άλλοι καλύπτονται, ξανά ανασαλεύουν από τπ κούρνιασμά τους. «Ναι γλυκιά μου. Πες μου γρήγορα γιατί καίγομαι. Να σου ανοίξω το wi-fi; Τελείωσες το διάβασμα; Μπράβο το κορίτσι μου, το κάνω επί τόπου».

Τα δευτερόλεπτα κυλούν, το χρονόμετρο δείχνει 00:22. Ξανά το τηλέφωνο! Πανικός! Ακούγονται φωνές: «Θα εκραγεί», «Πέστε κάτω», «Πάμε όλοι πίσω».
Ο πυροτεχνουργός: «Πω πω πεθερούλα μου, ευτυχώς που πήρες. Θα το ξέχναγα. Σου πληρώνω το σταθερό τώρα».

Η αίθουσα έχει αδειάσει, εκείνος πληκτρολογεί στο κινητό, τελειώνει την εξόφληση, συνεχίζει την αποσύνδεση. Ολοκληρώνει  τη δουλειά όταν ο ψηφιακή αντίστροφη μέτρηση σταματάει στο 01 δευτερόλεπτο!  Όλα καλά... «Το My Cosmote App, με νέες δυνατότητες κάνει τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη, κατέβασέ το τώρα», ακούγεται η φωνή οφ…

Δεν είναι το κορυφαίο από όσα διαφημιστικά έχουμε δει στην τηλεόραση. Είναι όμως μια από τις πολύ καλές διαχρονικά ρεκλάμες. Από αυτές που τις θυμάσαι για χρόνια.

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ