Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

ΕΣΗΕΑ: Εν αναμονή απάντησης στις βαρύτατες καταγγελίες

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ «ΛΑΣΠΗ» ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Χρήστου Μαζανίτη με την ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε σε Μέσα, μεταξύ των οποίων και στον Harddog. Σε μια πρώτη αντίδραση από τον χώρο του ΔΣ γίνεται λόγος για «λάσπη» που εκτοξεύεται με συγκεκριμένο σκοπό από συγκεκριμένο μέτωπο. Σε κατ’ αρχάς συζητήσεις διατυπώνεται το ερώτημα γιατί ο Χρήστος Μαζανίτης, ενώ βρίσκεται δύο
χρόνια στη θέση του Ταμία, αποφάσισε τώρα, δύο μήνες πριν από τις εκλογές στην Ένωση, να παραιτηθεί (παραμένοντας στο ΔΣ) και να καταφύγει στις καταγγελίες του.

Όπως μαθαίνουμε, πρόθεση των θιγομένων είναι να απαντηθούν μία προς μία οι κατηγορίες. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο (αλλά μπορεί να είναι υπό σκέψη) αν θα κληθεί ο παραιτηθείς να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη Δικαιοσύνη.

Οι κατηγορίες του κατά μελών του ΔΣ και ειδικότερα εναντίον της προέδρου του, της Μαρίας Αντωνιάδου (φωτογραφία), χαρακτηρίζονται αστήρικτες και ειδικότερα γίνεται λόγος για τις καταγγελίες του σχετικά με την Βιβλιοθήκη της Ένωσης, στον δεύτερο όροφο του μεγάρου της Ακαδημίας («Πόσο πραγματικά στοίχισε; Γιατί δεν φέρνουν τιμολόγια;» διερωτάται), γιατί όλο το κόστος του έργου κάλυψε η οικογένεια Πουρνάρα.

Όπως και να έχει, είτε έχουν βάση είτε όχι οι καταγγελίες Μαζανίτη (περί «πλιάτσικου» και λοιπά), είναι τόσο σοβαρές που δεν αφήνουν περιθώριο για να μην απαντηθούν άμεσα και με τρόπο που δεν θα αφήνει ίχνος υποψίας ότι κάτι δεν πάει καλά με τα οικονομικά της Ένωσης. Και μαζί να αποκαλυφθούν τα «πλάγια» κίνητρα (αν υπάρχουν τέτοια) για την ανοιχτή επιστολή-βόμβα που τραυματίζει κύρος της Ένωσης και προκαλεί ζημιά στον κλάδο.

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι

Μετά τη χθεσινή παραίτηση του Χρήστου Μαζανίτη από τη θέση του Ταμία, αλλά πριν από την ανοιχτή επιστολή του (που διανεμήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης –και σε εμάς τουλάχιστον έχει ώρα λήψης 9.31 μ.μ.) οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Χ.Μ. είχε αρνηθεί τους τελευταίους μήνες «να καταθέσει προϋπολογισμό-απολογισμό, όπως έχει ως θεσμική υποχρέωση από τη θέση του» και ότι ύστερα από αυτό το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «έκανε το καθήκον του και προχώρησε στην έγκριση του προϋπολογισμού απολογισμού, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την σύγκλιση των εκλογοαπολογιστικών γενικών συνελεύσεων, και την διεξαγωγή των εκλογών στην Ένωση Συντακτών».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι, αποδοκιμάζουμε τις προσωπικές στρατηγικές και τις ατομικές φιλοδοξίες, οι οποίες προκειμένου να ικανοποιηθούν, δεν διστάζουν να στραφούν κατά των συμφερόντων των μαχόμενων δημοσιογράφων, των εργαζόμενων, των ανέργων και των συνταξιούχων».