Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

ΕΣΠΗΤ: Μεγάλη συμμετοχή στη ΓΣ, υψηλό ποσοστό έγκρισης απολογισμού

Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου καταγράφηκε πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών, από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί σε Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσης μη εκλογικού χαρακτήρα. Η ικανοποίηση που προκάλεσε στον κλάδο η ένταξη των μελών του στον ΕΔΟΕΑΠ είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική προσέλευση (παραβρέθηκαν 211 μέλη). Με πολύ μεγάλο ποσοστό που άγγιξε το 85%
(84,5% για την ακρίβεια) εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2018.
Στην ομιλία του προέδρου της ΕΣΠΗΤ, του Θέμη Μπεραδήμα, μεταξύ άλλων επισημάνθηκε η ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά με τρεις αστερίσκους. Είναι η προσπάθεια για την ένταξη των συνταξιούχων της Ένωσης (έχει γίνει προσφυγή στο ΣτΕ), των ανέργων και των εργαζόμενων με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Για τους τελευταίους διευκρινίζεται ότι προς το παρόν αποκλείονται από τον ΕΔΟΕΑΠ εκείνοι που συνεργάζονται, βάσει των αποδείξεων, με τρεις εργοδότες και πάνω, Η συνεργασία με μέχρι δύο εργοδότες δεν τους αποκλείει από τον Οργανισμό.

Στη ΓΣ συζητήθηκαν, πέρα από τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου όπως η υπογραφή νέων ΣΣΕ, οι απολύσεις, η ανεργία, η υποαπασχόληση, η αμοιβή με δελτία παροχής υπηρε3σιών κ.ά.

Στην Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΗΤ παραβρέθηκαν, απευθύνοντας χαιρετισμό, η Μαρία Αντωνιάδου, Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, ο Σταύρος Καπάκος, Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ, η Μιμή Τουφεξή, Γ. Γραμματέας ΠΟΕΣΥ, ο Δημ. Χορταργιάς Πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ο Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος ΕΤΗΠΤΑ. Επίσης χαιρετισμό απέστειλε ο Μάρκος Γκανάς, Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ.