Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Απάντηση Χρ. Μαζανίτη με ειρωνείες και αιχμές κατά Μαρίας Αντωνιάδου

Με τίτλο «Ορκωτοί λογιστές στην ΕΣΗΕΑ» ο Χρήστος Μαζανίτης, που παραιτήθηκε από τη θέση του Ταμία στο ΔΣ της Ένωσης, απαντά στην ανακοίνωση των Ενωμένων Δημοσιογράφων την οποία χαρακτηρίζει «τρικυμιώδη». Αναφέρεται  με ειρωνεία και αιχμές για την Πρόεδρο του ΔΣ Μαρία Αντωνιάδου («δεν φημίζεται για την ικανότητά της να συντάσσει κείμενα και
προτιμά να γράφουν άλλοι αντ' Αυτής» και την αποκαλεί «Πρόεδρο Μαρία Α΄»). Υποστηρίζει ότι δεν δόθηκε επί της ουσίας απάντηση στις καταγγελίες του. Η ανακοίνωση του Χ.Μ. την οποία λάβαμε, ακολουθεί: 

Με έκπληξη διάβασα μια τρικυμιώδη ανακοίνωση των Ενωμένων Δημοσιογράφων που απαντούν στις καταγγελίες μου για την κακοδιαχείριση που διαπίστωσα κατά τη θητεία μου ως Ταμίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Δεν τους κακίζω που παίζουν τον ρόλο του υπερασπιστή καθώς άλλωστε η Κυρία Πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου η Α' δεν φημίζεται για την ικανότητά της να συντάσσει κείμενα και προτιμά να γράφουν άλλοι αντ' Αυτής.
Παρά το εκτενές της Ανακοίνωσης, απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα δεν είδα, παρά μόνο κάτι δακρύβρεχτες ιστορίες περί θρυλικών, τρισμέγιστων και ιστορικών προσώπων, κάποιων δε ήδη μακαριστών, η επίκληση των οποίων ουδεμία σχέση έχει με την οικονομική διαχείριση , η οποία διέπεται από απλούς Νόμους.
Τηρείται το γράμμα του Νόμου στην οικονομική διαχείριση της ΕΣΗΕΑ;
Αν η Πρόεδρος Μαρία Α' θεωρεί πως οι καταγγελίες μου δεν έχουν βάση, ας κάνει το απλό: Να δεχτεί την πρότασή μου για έλεγχο από ορκωτούς Ελεγκτές, αίτημα το οποίο όσες φορές κι αν έθεσα δημιούργησε αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές που ο λίβανος προκαλεί στον Οξαποδώ...
Αυτές τις Αρχές έχουμε όλα τα μέλη της παράταξής μας ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ και καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί όταν έχει θεσμικό ρόλο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Χρήστος Μαζανίτης
(πρώην Ταμίας) μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ