Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

Η ιστορία ενός τολμηρού εξωφύλλου

Το εξώφυλλο του Φρανς Φουτμπόλ ξάφνιασε με το τολμηρό θέμα του. Ξάφνιασε και το κοινό και τον ίδιο το δημιουργό του θέματος. Είναι ένα μεγάλο γκράφιτι από τους δρόμους της Βαρκελώνης φτιαγμένο το 2017, παραμονές ενός ισπανικού κλάσικο ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην ομάδα της Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η εικόνα εμφανίζει τον Ρονάλντο αγκαλιασμένο με τον Μέσι να φιλιούνται στο
στόμα.«Δεν περίμενα να γίνει εξώφυλλο σε περιοδικό. Δεν περίμενα ένα γκράφιτι που έκανα το 2017, να έχει απήχηση το 2019» δήλωσε ο Ιταλός στριτ άρτιστ Σαλβατόρε Μπενιτέντε, που μίλησε στον Βασίλη Τεμπέλη για ένα ενδιαφέρον (και έξυπνο δημοσιογραφικά θέμα) του sport24.gr.

Ο Μπενιτέντε, που εμφανίζεται με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο TvBoy είπε ακόμα: «Το γκράφιτι αυτό είναι μια σειρά της ανθολογίας μου με τίτλο: Love is blind (η αγάπη είναι τυφλή στην ελληνική γλώσσα). Ήθελα να δείξω ότι και οι πιο μεγάλες αντιπαλότητες - οι πιο μεγάλες εχθρότητες αν θέλετε - για μία ημέρα μπορούν να πάρουν διαφορετική μορφή. Ήθελα να περάσω ένα μήνυμα ελπίδας». 

Ο Ιταλός καλλιτέχνης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και σε ένα άλλο σχέδιό του, της ίδιας σειράς, που εικονίζει τον Ντόναλντ Τραμ να φιλάει στο στόμα τη Χίλαρι Κλίντον στη διάρκεια της σκληρής προεκλογικής τους αναμέτρησης.

Διαβάστε εδώ το θέμα του sport24.gr και δείτε περισσότερες φωτογραφίες