Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Ένα έξυπνο πρωτοσέλιδο για την επόμενη κίνηση (;) του Αλαφούζου

Τα έξυπνα και τα πρωτότυπα πρωτοσέλιδα αρέσουν. Γοητεύει η φαντασία και η αισθητική στον Τύπο και όσες φορές στο παρελθόν υπήρξαν (και τα αντιληφθήκαμε, γιατί μπορεί κάποια να μας έχουν ξεφύγει) τέτοια πρωτοσέλιδα, τα εξήραμε. Το σημερινό της Πράσινης κάνει λόγο για τα
σχέδια στο άμεσο μέλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού που επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις «Λίγο πριν το τέλος» (Πιστέψτε το! Είναι πολύ δύσκολο σε μέρες νεκρής περιόδου λόγω εορτών να βγουν θέματα και ρεπορτάζ στα αθλητικά φύλλα –χρειάζεται πολλή φαντασία, πιστέψτε το!)

Τα τέσσερα χτυπήματα που συνοδεύουν τον τίτλο είναι στα τετραγωνάκια μιας πράσινης σκακιέρας που περιμένει να μάθει ποια είναι «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ». Θα δούμε αν είναι διατεθειμένος να την κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος που έχει πάψει από καιρό να παίζει επιθετικό σκάκι στο ποδόσφαιρο. Και γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός έχει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια απειληθεί με «ρουά». Και κάνει απεγνωσμένες κινήσεις για να αποφύγει το «ρουά ματ». Άλλοτε με «ροκέ» κι άλλοτε θυσιάζοντας πύργους (Μολέδο), άλογα (Ζέκα), αξιωματικούς (Βιγιαφάνες), αλλά ακόμα και κομμάτια με την σκακιστική αξία της βασίλισσας (Μπερκ).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην εικονογράφηση του θέματος απουσιάζει παντελώς (ούτε καν σε «κεφαλάκι» υπάρχει) ο Αλαφούζος. Δηλαδή εκείνος που θα πρέπει να κάνει ουσιαστικά την κίνηση. 

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας λίγα από τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)