Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

Όταν ο Β. Χιώτης... έδιωχνε μύγες!

ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΩΝ – Η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΣΕΡΒΑ» ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ, ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ!

Σαν να ακούγαμε το παλιό, ζωντανό, Βήμα fm: Βασίλης Χιώτης και Νότης Παπαδόπουλος σε κοινή εκπομπή ανήμερα του Πάσχα στο ραδιόφωνο του Σκάι. Ελάχιστα πριν από το τέλος πιάσαμε την εκπομπή (οδηγώντας), όταν οι παρουσιαστές είχαν αναφερθεί στη σφαγή των αμνοεριφίων που, κατά τον Παπαδόπουλο, γίνεται πλέον μεγάλη ταχύτητα
και σε ένα τέταρτο δεν ξέρω (δεν θυμάμαι τι είπε) πόσα ζώα σφάζονται. Εκεί ο Χιώτης θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια, όταν ο (προφανώς κτηνοτρόφος ή αγρότης) πατέρας του μάζευε το κοπάδι σε ένα οικόπεδο και τον έβλεπε,  παιδί αυτός, να σφάζει από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τρίτη. Και τι έκανε ο μικρός Βασίλης; Έδιωχνε τις μύγες από τα σφαγμένα για να μη τα «λερώσουν»!
Ο συμπαρουσιαστής του αμφισβήτησε τη χρησιμότητα της δουλειάς που έκανε ο υιός Χιώτης.
- Γιατί άμα ψηθεί το κρέας όλα καίγονται, του είπε.
- Καλά, φάε εσύ κρέας λερωμένο από μύγα και τα λέμε, του απάντησε ο Χιώτης.
Ο Βασίλης Χιώτης, πάντως, θα πρέπει να υπερέβαλε για να κάνει πιο γοητευτική την ιστορία του. Για ποιον λόγο ήταν απαραίτητο να διώχνει τις μύγες; Ή μήπως στα χασάπικα της εποχής (αλλά και στα σημερινά) δεν ήταν κρεμασμένα τα σφάγια για ολόκληρες ώρες;
Εντάξει, ας μη χαλάμε μία ωραία ιστορία που καταθέτει χωρίς δισταγμό, και χωρίς συμπλέγματα, ένας δημοσιογράφος από την προσωπική του ζωή των παιδικών χρόνων.

Μάρκος άδων 

Λέει πολλά, μιλάει πολύ δυνατά και διακόπτει συχνά τον συνομιλητή του για να πει άκαιρα ένα αστείο του ο Δημήτρης Μάρκος, αλλά ήταν σημαντικό αυτό που έκανε την Κυριακή του Πάσχα: μια δίωρη ζωντανή μουσική εκπομπή στον Real fm.
Κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία τού Δημήτρη Μπάση στο στούντιο του Αμαρουσίου, και μάλιστα αρκετά νωρίς, στις δέκα το πρωί, μαζί δύο μουσικούς. Σε μια περίπτωση τραγούδησε κι ίδιος ο Μάρκος, ως δεύτερη φωνή, αλλά όντας ανεξέλεγκτος έγινε ουσιαστικά πρώτη αφού κάλυπτε τη φωνή του Μπάση! Όμορφο δίωρο, και δύσκολο μέρα που ήταν, με τις σούβλες να λυσσομανούν περιστρεφόμενες  σε όλη τη χώρα.

Κονσέρβα Λιάνη-Ναταλίας

Αντίθετα με τον Δημήτρη Μάρκο, από την κατάψυξη φαινόταν ότι είχε βγει η τακτική μουσική εκπομπή (πάντα ενδιαφέρουσα τα Σαββατοκύριακα), επίσης στον Real, του Γιώργου Λιάνη και της Ναταλίας Μουστακλή το Μεγάλο Σάββατο.
Έτσι αρκετά πριν ολοκληρωθεί το ραδιοφωνικό δίωρο ο Λιάνης είπε ότι τώρα μας αφήνουν και ότι για τα τραγούδια που θα έμπαιναν ώς το τέλος δεν θα μας έλεγαν τίτλους και συντελεστές, αλλά θα καταλαβαίναμε μόνοι μας ποια και ποιοι είναι. Προφανώς από εκείνο το σημείο και μετά θα αναλάμβανε ηχολήπτης βάρδιας που θα γέμιζε το πρόγραμμα με δικές του επιλογές για όσο χρόνο χρειαζόταν ανάλογα με τις διαφημίσεις.

Το πιστολάκι ψήνει; 

Σε άλλη ραδιοφωνική εκπομπή ανήμερα του Πάσχα, ζωντανή αυτή (αλλά ονόματα δεν λέμε, παραγωγούς δεν θίγουμε) παρουσιάστρια αναφέροντας διάφορα παράξενα και εθιμικά της ημέρας είπε δυο φορές ότι έχει δει να ψήνουν αρνιά με το πιστολάκι, εννοώντας προφανώς τις περιπτώσεις εκείνες που ο ψήστης αναρριπίζει τη φωτιά με τον στεγνωτήρα των μαλλιών για να τη ζωντανέψει

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας λίγα από τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)