Σάββατο, 20 Απριλίου 2019

Αφιέρωμα σε έναν θεατράνθρωπο

Μια μοναδική βραδιά με τον Γιώργο Νεοφύτου. Τον άνθρωπο, τον θεατρικό συγγραφέα, τον δημιουργό. Κάθε έργο του, ένας ολόκληρος κόσμος με τα δεινά της Κύπρου δοσμένα με χιούμορ , με διεισδυτικότητα στα κοινωνικά φαινόμενα, με ανατρεπτική διάθεση. Με χαρακτήρες ολοκληρωμένους, που δεν επαναλαμβάνονται, με θέματα που αγγίζουν πολλές διαφορετικές πτυχές της
ζωής και πάντα μέσα από μια ταξική ματιά, ο Γιώργος Νεοφύτου μας έδωσε έργα όπως «Ενα κυριακάτικο σκετς», «Μια αεροπειρατεία», που απόλαυσε, το τηλεοπτικό κοινό γιατί το έφερε αντιμέτωπο με θέματα των αγνοουμένων, της προσφυγιάς αλλά και των «αππωμένων» νεόπλουτων .

Εργο για την Ιστορία του τόπου είναι «Στης Κύπρου το Βασίλειο» όπου στο επίκεντρο δεν είναι οι βασιλιάδες με τα καμώματα τους αλλά ο απλός λαός με τα βάσανα και τη φτώχεια του. Και φυσικά ο «Μανώλης» το μοναδικό ίσως θεατρικό που γράφτηκε για το πραξικόπημα. Είναι όλα τα έργα του Γιώργου σημαντικά και δύσκολο να τα αναφέρω χωρίς να αδικήσω κάποιο. Με το ένα πόδι στην Ιστορία και το άλλο στην Πολιτική, ο Γιώργος συνεχίζει να δημιουργεί. Γι αυτό και με πολύ ενδιαφέρον περιμένουμε το καινούργιο του έργο «Αι Προδόται».
Νά'σαι καλά Γιώργο.

Σούλα Χατζηκυριάκου
(Η φίλη μας από τη Λευκωσία γράφει στο fb για την εκδήλωση που έγινε στην Κύπρο προς τιμή του Γιώργου Νεοφύτου) 

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας λίγα από τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)