Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Ο «Έτσι γουστάρω» χειμώνας

ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΣΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΙΣ 7:30 Μ.Μ. ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ. Η Ελλάδα έχει χάσει τα λεφτά της, την ησυχία της, τη ελευθερία της –τώρα φαίνεται πως χάνει κι αυτό για το οποίο κόμπαζε (κομπάζαμε) ότι κανείς δεν μπορεί να της το πάρει: τον καλό καιρό, τον ήλιο, την άνοιξη, τις
ε-πο-χές της. Τούτος ο «Έτσι γουστάρω» χειμώνας αντέχει, επιμένει εκνευριστικά, καταστρέφει, πνίγει κόσμο, βουλιάζει την Κρήτη, απλώνει τη χρονική επικράτειά του, αποσύρεται, ανασυντάσσεται, επανέρχεται, παίρνει εδάφη από την άνοιξη, είναι κατακτητής.

Οκτώ Απρίλη σήμερα (αν ήταν πέρσι θα είχαμε Πάσχα) και βρέχει σαν το Λονδίνο. Αδιάκοπα, εκνευριστικά και εκτός εποχικής λογικής.
(Δεν είναι άσχετο που το συνδυαστικό μυαλό μου, μουλιασμένο, υγρό, ίσως και υδαρές από την αέναη απριλιάτικη βροχής,κατέβασε από τις μνήμες τού 2017 την αποχώρηση των ΗΠΑ –εκείνο το καλοκαίρι– από τη Συμφωνία του Παρισιού, για το Κλίμα. Βασανιστικό μυαλό…)

** Η δεύτερη φωτογραφία, που προστέθηκε μετά την αρχική ανάρτηση, είναι σημερινή από το Πασαλιμάνι! Την ανέβασε στο fb ο Πειραιώτης συνάδελφος και φίλος Παντελής Ξανθίδης.  

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ