Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Για να ξανατρελάνουμε το BBC

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΛΟΓΩ DNA!

Πριν καν καταγραφεί στο ληξιαρχείο της πόλης ο θάνατος του εικονολήπτη από την αδέσποτη ρουκέτα (όχι ότι υπάρχουν δεσποζόμενες), ο δήμαρχος Καλαμάτας έσπευσε να δηλώσει ότι ο παραδοσιακός σαϊτοπόλεμος δεν πρόκειται να καταργηθεί γιατί βρίσκεται στο dna των Μεσσήνιων! Πιθανόν, πρόκειται για την καλύτερη προεκλογική παροχή.
** Η διατήρηση του άγριου εθίμου (περισσότερο ή λιγότερο άγριου από τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο) για κάποιους έχει μεγαλύτερη αξία από τις
προεκλογικές δεσμεύσεις για καθαρά πεζοδρόμια, δρόμους χωρίς λακκούβες, περισσότερους παιδικούς σταθμούς κ.λπ.
** Κι αφού ρίξαμε τις σαΐτες που χτυπάνε στο κεφάλι και σκοτώνουν ακαριαία, αφού πετάξαμε τις ρουκέτες στον ρουκετοπόλεμο της Χίου που πριν μερικά χρόνια προκάλεσε το ενδιαφέρον κατζάμ BBC (και το «τρέλανε», όπως γράφτηκε), αφού πυροβολήσαμε στον αέρα με πραγματικά πυρά από εορταστική ευφορία και στείλαμε βαριά τραυματισμένο στο Αγλαΐα Κυριακού ένα κοριτσάκι, αφού καψαλίσαμε μερικούς με τα βεγγαλικά στην Ανάσταση, αφού είδαμε δύο παιδάκια να ακρωτηριάζονται  από  βεγγαλικά/πυρομαχικά και αφού τρέξαμε μανιωδώς (ίσως μεθυσμένοι) σε λεωφόρους και δρόμους με αυτοκίνητα-πύραυλους, από αύριο θα ξαναβγούμε να φωνάξουμε για περισσότερη ασφάλεια στα σπίτια μας, στους δρόμους και στα μαγαζιά μας.
** Μεγαλύτερη προκαλεί  ότι η ανοησία μεταλαμπαδεύεται –ως έθιμο παλικαροσύνης– από γενιά σε γενιά. Και μαθαίνουμε ότι στον σαϊτοπόλεμο μυούνται και μαθαίνουν από τώρα της χρήση της σαΐτας μικρά παιδιά. Για να χορέψουν καμαρωτά όταν ανδρωθούν το «Ζεϊμπέκικο της φωτιάς», όπως αποκαλούν στη Μεσσηνία τον ρουκετοπόλεμο. Για να έρχεται και στο μέλλον το ΒΒC και να καμαρώνουμε που μας δείχνουν στην Ευρώπη. Όχι με τον φακό τους, αλλά με το δάχτυλο.
** Ως συνήθως αναζητήθηκαν ποινικές ευθύνες μετά από μια τραγωδία. Σχεδόν πάντα μετά.
** Επειδή μιλάνε για μέτρα ασφαλείας που δεν λαμβάνονται τα τελευταία χρόνια στον σαϊτοπόλεμο (προφανώς για τους θεατές) προσπαθώ να καταλάβω ποια μέτρα μπορούν να παρθούν, τουλάχιστον γα την ασφάλεια του ίδιου τού... χορευτή του ζεϊμπέκικου που κρατάει στα χέρια μια φλεγόμενη σωλήνα με εκρηκτικό υλικό και ανάβει μια άλλη σωλήνα αφήνοντας την προηγούμενη και μετά άλλη κι άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG
Το παπαδοπαίδι (και παπαδάκι) που θα ήταν σήμερα 15 ετών αν δεν το σκότωνε το έθιμο

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας λίγα από τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)