Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Πάλι πρώτο θέμα στην Εστία ο Βενιζέλος

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΚΟΝΤΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ 

Δεν είναι είδηση, είναι εκτίμηση που οδηγεί σε πιθανή είδηση: ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό γράφει στο βασικό της θέμα η
Εστία ερμηνεύοντας διάφορες κινήσεις του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσά τους είναι η περιοδεία του σε πόλεις της περιφέρειες και της Θεσσαλονίκης, οι ομιλίες του σε κόσμο και σε «στελεχιακό δυναμικό που προτίθεται να στηρίξει, αν όχι να ενταχθεί στη ΝΔ» και, ακόμα, η ομιλία του, για την οποία προσκλήθηκε, «σε εκδήλωση του κομματικού ινστιτούτου ‘‘Κωνσταντίνος Καραμανλής’’ στις 26 Μαρτίου, και μάλιστα σε ξενοδοχείο που συνηθίζει και ο δικός του κύκλος να διοργανώνει τις εκδηλώσεις του». Αυτά  κατά την Εστία είναι στοιχεία που φέρνουν πιο κοντά στο κόμμα της αντιπολίτευσης τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η εφημερίδα προσθέτει και ένα ακόμα στοιχείο για να στηρίξει την εκτίμησή της: «Της προσεγγίσεως του κ. Βενιζέλου με την ΝΔ επί αρχηγίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προηγηθεί ένταξις των στενών συνεργατών του κ. Βενιζέλου, Κυριάκου Πιερρακάκη και Θεόδωρου Πελαγίδη, στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως».  

Κόντρα 

Μένει να δούμε αν επαληθευτεί η εκτίμηση της εφημερίδας του Ομίλου Φιλιππάκη και αν υπάρξει αντίδραση από πλευράς Βενιζέλου, με τον οποίο η Εστία είχε έλθει πριν από έναν χρόνο σε έντονη αντιπαράθεση. Ο πολιτικός είχε επιτεθεί στη εφημερίδα για δημοσίευμά της («Χυδαίος και υπομονευτικός ο τίτλος της Εστίας»), ενώ υπήρξε ανάλογα έντονη απάντηση από τον διευθυντή της, τον Μανώλη Κοττάκη: «(…) τα περί "θλιβερών", "χυδαίων" και "υπονομευτικών" ας τα απευθύνει όπου αλλού θέλει. Όχι σε εμάς», έγραφε.