Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Το θάρρος της Live Sport

Η μετακίνηση της Live Sport από τις εκδόσεις Λάβδα-Βογιατζίδη σε εκείνες του Φιλιππάκη, συνοδεύτηκε με λόγια της πιάτσας (που ισχύουν ή δεν ισχύουν, δεν θα πάρουμε θέση γιατί δεν έχουμε χειροπιαστά στοιχεία για να το στηρίξουμε παρά μόνο εκτιμήσεις) ότι η εφημερίδα θα προσδενόταν σε συγκεκριμένο άρμα και ότι θα έχανε το κυριότερο στοιχείο (υπάρχουν πολλά ακόμα) που την καθιέρωσε αμέσως σε μια κορεσμένη εκδοτική αγορά: την
ελεύθερη έκφραση και το θάρρος τής γνώμης της προς ΚΑΘΕ κατεύθυνση. Το σημερινό πρωτοσέλιδό της, όμως, καταγγέλλει την πολύ κακή διαιτησία του Τάσου ΣιδηρόπουλουΚι εσύ ρε Τάσο;») που ευνόησε την ΑΕΚ στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και αποδεικνύει ότι η Live (που συνήθως πουλάει περισσότερο στις επιτυχίες ή στη θεματολογία της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, πολύ λιγότερο σε εκείνες του Ολυμπιακού) πορεύεται με την ίδια αδέσμευτη τακτική «τα λέμε χωρίς φόβο», όπως ακριβώς άρχισε και όπως συνέχισε ώς την αλλαγή ιδιοκτησίας.

Σημαντικό αυτό, πολύ σημαντικό. Γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο και καθόλου σύνηθες στις αθλητικές εφημερίδες να λένε ΠΑΝΤΑ και σε ΚΑΘΕ περίπτωση αυτό που θέλουν και εκείνο που πρέπει. Και κάποιες φορές άμα το κάνουν χρειάζονται θάρρος. Πιστέψτε μας.
(Δεν παραλείπουμε ότι κόντρα στην κακώς εννοούμενη εμπορικότητα απέναντι στις μεγάλες ομάδες πήγε και η Sportime με το σημερινό της πρωτοσέλιδο. Όμως, αναφερθήκαμε κυρίως στη Live Sport για τον λόγο που περιγράψαμε στην αρχή του σχολίου).