Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Εν τέλει... ποιοι αλήθεια είμαστε εμείς και πού πάμε;

Χαθήκαμε για λίγες ημέρες. Χρειάζεται εξήγηση; Λόγοι αβρότητας το επιβάλλουν, αλλά η εξήγηση είναι μία και κατά καιρούς την έχουμε εκφράσει για άλλους λόγους. Το μπλογκ είναι για κατανάλωση ενέργειας που μαζεύεται μέσα μας. Για αποφόρτιση. Για να
εκφραζόμαστε ελεύθερα με ό,τι θέλουμε να γράψουμε (σπουδαία πολυτέλεια αυτό), όποτε έχουμε κάτι να πούμε, αλλά, το κυριότερο, όταν έχουμε καλή διάθεση.
 Άλλωστε, κατά καιρούς μας πιάνουν τα υπαρξιακά:
** Ποιον ενδιαφέρει ότι υπάρχουμε σαν σταγόνα στον παγκόσμιο ωκεανό του Διαδικτύου;
** Και αν ενδιαφέρει κάποιον πώς το ξέρουμε, πώς το δείχνει;
** «Ποιοι αλήθεια είμαστε εμείς και πού πάμε;» όπως θα έλεγε παραφρασμένα ο εθνικός μας Διονύσης. Γιατί ξεκινήσαμε ως αμιγώς αθλητικό μπλογκ, για να συμπληρωθούν κενά και εσώψυχες ανάγκες μιας συγκεκριμένης περίστασης και εποχής, αλλά μετεξελιχθήκαμε σε ένα πολυσυλλεκτικό, πολυθεματικό διαδικτυακό τόπο. Που έχει από μιντιακά έως θεατρικά, από πολιτικά έως αθλητικά, από ψυχογραφικά έως κινηματογραφικά, από λογοτεχνικά (βιβλίο κ.λπ) έως κοινωνικά.

Όλα αυτά μπορεί και να δείχνουν κρίση ταυτότητας ενός μέσου με αθλητικό τίτλο που δεν είναι αθλητικό, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του. Αλλά δεν δεχόμαστε ότι περνάμε τέτοια κρίση. Δεχόμαστε μόνο ότι έχουμε ένα πρόβλημα με τον προσανατολισμό, αλλά δεν είναι άσχημο αυτό –το να κοιτάς δηλαδή προς πολλές κατευθύνσεις.
Εν τέλει, και για να  μην μακρηγορούμε, θα τα λέμε. Όταν και εφόσον… Πορευόμαστε και όσοι κάτι βρίσκουν ενδιαφέρον σε αυτόν τον κόκκο της διαδικτυακής άμμου, ακολουθούν. Από κοντά ή από λίγο μακρύτερα.

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ