Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

H Δημοκρατία το έγραψε και έγινε!

Πέρασε ένα 24ωρο, ίσως και λιγότερο, από την κυκλοφορία του φύλλου της Δημοκρατίας που έδινε την «εντολή» και ο Καμμένος (ήταν σαν να) υπάκουσε! Στα πρωτοσέλιδα των εκδόσεων του Σαββάτου δέσποζε ο τίτλος στο βασικό θέμα της εφημερίδας του Φιλιππάκη: «Φύγε επιτέλους». Τίτλος μάλλον αμφίσημος για το έντυπο που φέρεται ως προσκείμενο στον απερχόμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας. Μπορείς να τον ερμηνεύσεις ως επίπληξη για την αναποφασιστικότητα του Καμμένου, αλλά και ως υπόδειξη (είναι η ερμηνεία που φαινομενικά πατάει περισσότερο) ή ως
προαναγγελία αυτού που θα γινόταν μια μέρα αργότερα, οπότε το λες και είδηση. Ο τίτλος με την προστακτική (Φύγε!) πλαισιωνόταν με το υπέρτιτλο «Αλαλούμ με τη στάση των ΑΝ.ΕΛ. Η κυβερνητική αστάθεια συνεχίζεται», ενώ στον υπότιτλο αναφερόταν: «Ο Καμμένος, που ήταν με τη... βαλίτσα στο χέρι, ακύρωσε το ραντεβού του με τον Τσίπρα διαμηνύοντας ότι τον στηρίζει. Τηλεφώνημα συμβιβασμού των δύο ανδρών χθες το βράδυ». Σε ένθετο χτύπημα στην φωτογραφία Καμμένου που πλαισίωνε το βασικό θέμα, η εφημερίδα έγραφε: «Να τελειώνει η κωμωδία με τα μπρος πίσω».

Το πρωί της Κυριακής το πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας έγινε γεγονός: ο Καμμένος έφυγε και μένει να δούμε τη Δευτέρα πώς θα χαιρετήσει η εφημερίδα την κίνηση που είχε... διατάξει ή προβλέψει –όπως θέλετε το παίρνετε.

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΔΩ