Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Τράγκας: Έπρεπε να είχα φύγει, αλλά...

...ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΡΙΝΓΚ – ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΔΟΤΕΣ»– «ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

«Έπρεπε να είχα φύγει λόγω της ομαλής προσέγγισης στον επίλογο, αλλά συνεχίζω να ανεβαίνω στο ρινγκ». Ο Γιώργος Τράγκας  είχε το πρωί της Πέμπτης εκπομπή στο ραδιόφωνο των
Παραπολιτικών, με το γνωστά έντονα χαρακτηριστικά στοιχεία της δουλειάς του στα ερτζιανά, δηλαδή με χειμαρρώδη λόγο, καταγγελίες, χαρακτηρισμούς (κάποιοι βαρύτατοι), απειλές αλλά και με πολλές αυτοαναφορές, όπως αυτήν στην αρχή του κειμένου, για να εξηγήσει γιατί συνεχίζει να είναι μάχιμος δημοσιογραφικά. Είπε ότι ο (κάθε) άνθρωπος φεύγει ξαφνικά ή με τη φθορά, άλλα εκείνος παραμένει εδώ γιατί πρέπει και «γιατί το θέλει ο κόσμος». (Η απουσία του από τον σταθμό τον τελευταίο καιρό είχε προκαλέσει «σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας», όπως έγραψαν οι Zoornlalistas, οποίοι δημοσίευσαν ταυτόχρονα και την απάντηση του ίδιου σε αυτά τα σενάρια).

Σε αρκετά σημεία της εκπομπής ζήτησε από τους ακροατές να θυμούνται αυτά που λέει και σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές αναφορές είπε: «Θέλω να θυμάστε τα λόγια μου, θέλω να θυμάστε αυτό που κάνω ενάντια σε πολλά πράγματα» και, ακόμα, «Θέλω να θυμάστε ότι μαζί θα παλέψουμε». Μίλησε για εκατοντάδες μηνύματα που έφταναν στον σταθμό, ενώ κάποια στιγμή αναφέρθηκε σε χιλιάδες, σε μια «παλίρροια μηνυμάτων», όπως είπε.

Αρχικά η φωνή του ήταν λίγο βραχνή, φαινόταν κουρασμένη, αλλά στη συνέχεια καθάρισε και έπιασε τους γνωστούς υψηλούς τόνους, ακόμα και όταν αναφερόταν στις διαφημιστικές υποχρεώσεις της εκπομπής, όπως το συνηθίζει για να γίνει πιο πειστικός.

Είπε ότι βλέπει τα πράγματα με το ψυχρό μάτι ενός ανθρώπου που ζει πολύ καιρό στο εξωτερικό και, φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής –δηλαδή πέραν των προσωπικών του αναφορών– ήταν αφιερωμένο στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Καταφέρθηκε κατά του Τσίπρα, αλλά και κατά του Μητσοτάκη, δεν άφησε έξω τον Κώστα Καραμανλή (συμμετείχε δια της σιωπής, είπε), έκανε επίθεση στον «Πάκη» (έτσι τον ανέφερε) τον οποίο χαρακτήρισε «μαριονέτα» που θα φύγει τυλιγμένος στην ντροπή. Ο ηπιότερος χαρακτηρισμός για την κυβερνητική πλευρά ήταν «αθύρματα της Αριστεράς».

Θα βαραίνει και τους συγγενείς τους

Είπε για αυτούς που θα ψηφίσουν τη συμφωνία ότι θα έχουν την τύχη των χουνταίων και των ανθρώπων τους που έγιναν δακτυλοδεικτούμενοι. Θα περνούν και οι άλλοι θα λένε, όπως ανέφερε, βλέπεις αυτόν, είναι ο ανιψιός ή ο ξάδερφος του προδότη. Θα πληρώσουν και αυτοί όπως πλήρωσαν και εκείνοι που φόρεσαν τον Φοίνικα. Και εκεί πάνω είπε, κάτι ξέρει ο Τσίπρας που έζησε στο περιβάλλον του Φοίνικα.

Χαρακτήρισε «λίγο» τον Μητσοτάκη, προσφωνώντας τον αρκετές φορές «Κούλη». Μπορεί, είπε, να είναι ηθικότερος του Τσίπρα, αλλά είναι «λίγος». Απευθυνόμενος προφανώς στη Νέα Δημοκρατία είπε «το βράδυ δώστε μια εικόνα ότι το παλεύετε, ότι δεν είστε σικέ» και «να δείξετε ότι είστε αντίθετοι με  τον Σύριζα». Τους πρότρεψε από το να συμπαρατάσσονται με τον Κοντονή καλό είναι να αναδείξουν ότι δεν υπάρχουν ανταλλάγματα. Πρότεινε στον Κυριάκο να αποφασίσει τι θέλει: την καρδιά του λαού ή την αγκαλιά της Μέρκελ. Αναφερόμενος σε μήνυμα ακροατή για την Κατερίνα Παπακώστα είπε ότι είναι χυδαία και βρώμικη πολιτικά και ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή «να τη μαζέψει».

Διάβασε πολλά μηνύματα ακροατών, και τα μεταφέρουμε σε ελεύθερη απόδοση όπως τα σημειώσαμε και όπως τα θυμόμαστε, χωρίς να κρατάμε τη χρονική σειρά με την οποία ελέχθησαν. Ανάμεσα στα μηνύματα πρόσθετε και δικά του σχόλια. Μερικές από τις αναφορές του:

** Κάποιοι (από εκείνους που θα έχουν υπερψηφίσει τη συμφωνία) θα πάτε φυλακή, κάποιοι θα γλιτώσετε από το στιγμιαίο, κάποιοι θα έχετε φύγει.
** Μήνυμα ακροατή: Θα το παλέψουμε, είσαι σαν το παλιό κρασί, να παραιτηθούν για να φύγει ο άθλιος, είναι περισσότερο Τούρκος παρά Έλληνας, περισσότερο δοσίλογος δεν γίνεται.
** Ακροατής για τον Γιώργο Τράγκα: Είσαι η μόνη φωνή απέναντι στη χουντάρα που ζούμε.
** Σχόλιο Γ.Τ.: Μια χούφτα πολιτικών, μια κάστα προδοτών.
** Σχόλιο Γ.Τ.: Εγώ το λέω, είναι καιρός να γίνει κίνηση μακεδονικής λίγκας εκεί πάνω, δεν θα βρουν την ψήφο τους.
** Μαύρα κοράκια πάνω από το πτώμα της μημονιακής Ελλάδας.

Θα τους κοπεί το χέρι

** Νομίζουν ότι θα περάσει, νομίζουν ότι ψηφίζουν και τελειώσανε. Δεν θα τους αναλάβει μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος, θα τους αναλάβουμε εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Θα τους κοπεί το χέρι. Θα το κόψει το σπαθί της Ελλάδας.
** Εσείς (οι ακροατές) μου δίνετε δύναμη, μου δίνετε το καλύτερο καύσιμο.
** Εσείς που θα ψηφίσετε τη μεγάλη προδοσία θυμηθείτε τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου, τα δάκρυα του Κωνσταντίνου Καραμανλή (ακολούθησε σχετικό ηχητικό).
** Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα σας αντιμετωπίσουν ως προδότες, ως Εφιάλτες.
** Ο Τσίπρας υποστηρίζεται από Ομίλους.
** Οι Γερμανοί επιθυμούν μεγαλύτερο διαμελισμό της βαλκανικής χερσονήσου, η αρχή έγινε από τη Γιουγκοσλαβία.
** Γίνατε ένα με τη Μέρκελ, προδότες και πράκτορες.

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ