Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ο αναμμένος ταξιτζής με την Παναγιώτα, ο Καμμένος, ο Τσίπρας, το σπασμένο κρεβάτι και το Altsantiri

Τα γεγονότα πρόλαβαν τον «Ανάγωγο της Κυριακής» που επανήλθε στο altsantiri.gr ύστερα από απουσία μιας εβδομάδας. Βασικό θέμα στη στήλη του με τους πολλούς αστερίσκους και τα χιουμοριστικά (κυρίως πολιτικά) σχόλια, ήταν το «φεύγω δεν φεύγω» του Καμμένου από την κυβέρνηση. Το κείμενο ανέβηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και το διαζύγιο επήλθε το πρωί , μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου και ενώ ο Ανάγωγος παραλλήλιζε την περίπτωση με το διαζύγιο του ταξιτζή με τη
γυναίκα του, την Παναγιώτα, όπου «εκεί που λέγαμε το χωρίζουμε, εκεί ανάβαμε και έσπαγαν τα κρεβάτια». Πιο κάτω ένα απόσπασμα από το κείμενο του σάιτ, του οποίου ο τίτλος (φυσικά και όχι μόνο) παραπέμπει σε Λάκη Λαζόπουλο. (Μαζί αναδημοσιεύουμε και ένα μέρος των σχολίων για τα τεκταινόμενα στον Σκάι). 

«Τα ίδια πέρασα κι εγώ όταν ήταν να χωρίσω με την Παναγιώτα», μου ‘λεγε ο ταξιτζής καθώς το ραδιόφωνο έλεγε για τα περί συνάντησης Τσίπρα – Καμμένου.
«Μας βγήκε η ψυχή αδερφέ. Εκεί που λέγαμε το χωρίζουμε, εκεί ανάβαμε και έσπαγαν τα κρεβάτια. Με το που σηκωνόμασταν κλάματα, φεύγω, ποτέ δεν με κατάλαβες τι έκανα για σένα, τι έκανες για μένα».
«Χωρίσατε;» του λέω .
«Ακόμα μαζί είμαστε», μου λέει, «αλλά έχω φτιάξει τη βαλίτσα μου. Μια κουβέντα κι έφυγα»

*** Αυτό το ψυχοφθόρο δράμα ζει ο ελληνικός λαός, καθώς περιμένει την τελική έκβαση του «συμφώνου συμβίωσης» μεταξύ Πάνου και Αλέξη. Κι οι δυο έχουν τα δίκια τους, αλλά το πιο μεγάλο δίκιο είναι των «παιδιών» που περιμένουν να μάθουν πού θα καταλήξουν οι «γονείς» τους.
Σήμερα λένε θ’ αποφασίσουν.

*** Με το δίκιο τους χαίρονται στη Νέα Δημοκρατία γιατί πλέον πλακώνονται οι δυο τους, οπότε η Πειραιώς δεν έχει παρά να παρακολουθεί τον αγώνα. Από αντίπαλος έγινε θεατής. Δεν το λες μια κακή εξέλιξη.

*** Χώρια που η Μέρκελ ανέβασε τον Κυριάκο στα ουράνια, λέγοντας ότι δεν μπορεί να τον πείσει για το Μακεδονικό και να του αλλάξει γνώμη. Τον είπε δηλαδή δύσκολο, σκληρό και ότι δεν ελέγχεται από τους Γερμανούς. Πολιτική για νήπια θα μου πεις αλλά όταν υπάρχει θυμός το μυαλό πάει σε νηπιακές ηλικίες. Στο Μαξίμου και στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η Μέρκελ βοήθησε τον Τσίπρα κι εγώ λέω πως οι Γερμανοί ποτέ δεν ήρθαν για καλό στην Ελλάδα.

*** Ο Κυριάκος έκοψε την πίτα και το φλουρί πήγε σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ. Δυο μέρες μετά έγιναν 12 απολύσεις δημοσιογράφων στον ΣΚΑΪ. Ποιος θα το μάθει; Ποιος θα συγκινηθεί; Η αλήθεια στον ΣΚΑΪ δεν συχνάζει ακόμα κι αν αφορά στους ίδιους τους εργαζόμενούς της. Σε κάθε περίπτωση εμείς, οι ανάγωγοι, δίπλα.

** Ολόκληρο το κείμενο από τον σημερινό Ανάγωγο της Κυριακή θα το βρείτε εδώ. 
** Η μονταρισμένη φωτογραφία είναι από το Altsantiri.