Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Ο Real ζει στον δικό του (χωρο)χρόνο

Το βράδυ 29ης προς 30η Ιανουαρίου 2018 πληροφορηθήκαμε από ραδιοφώνου ότι «αύριο είναι η πρώτη μέρα του καλοκαιριού» η οποία αρχίζει με συναυλία στο Βεάκειο. Να πάμε! Να φορέσουμε γαντάκια, αγιοβασιλιάτικο σκούφο, αμπέχονο, μπότες και να δούμε από τις κερκίδες
του ανοιχτού θεάτρου τη νέα δουλειά της Γιώτας Νέγκα που θα τραγουδήσει στα υψώματα της Καστέλλας, υπό τις ριπές τού ανέμου τού Σαρωνικού, καλωσορίζοντας το θέρος σε μια αυστραλιανού τύπου Πρωτοχρονιά. Μας μίλησε πολλές φορές για το καλοκαίρι που αρχίζει η ποιοτική τραγουδίστρια, που ήταν φιλοξενούμενη στη μουσική εκπομπή της Σαπφούς Ματσιώρη. Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε πάλι –για να το εμπεδώσουμε– στην έλευση του καλοκαιριού κατά την αποφώνηση, περί τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Πρωτοχρονιά εδώ!
Και αμέσως μετά πήρε το μικρόφωνο ο Δημήτρης Πετρόπουλος για να μας ευχηθεί καλό 2018 (2018, όχι 2019) που θα έχει, είπε, τις αγωνίες του με την περικοπή ή τη μη περικοπή των συντάξεων, ενώ ενδιαφέρθηκε για το πώς τα περάσαμε την Πρωτοχρονιά, αν είμαστε ξενυχτισμένοι, αν παίξαμε χαρτάκι κ.λπ. Για να είμαι ειλικρινής, με αυτό το τζετ λαγκ που έπαθα με το ταξίδι από το αγιοβασιλιάτικο καλοκαίρι της Αυστραλίας στον χειμώνα του πειραϊκού Προφήτη Ηλία, έχω μια αβεβαιότητα για το πώς ακριβώς τα είπε ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

Είναι που με έχει μπερδέψει αυτός ο ιδιωτικός χρόνος που ζει ο Real fm τούτες τις μέρες των ραδιοφωνικών επαναλήψεων για να μπαζωθούν τα κενά του προγράμματος. Ένας χρόνος που έχει όλες τις εποχές. Γιατί τη δεύτερη μέρα των  Χριστουγέννων σε άλλο μουσικό πρόγραμμα, όπως γράψαμε ήδη, ακούσαμε το «Κορόιδο Μουσολίνι», τον ανθυπολοχαγό που κοιμήθηκε στο χιόνι και το «Τύραννοι δεν γλιτώνετε, αέρα! αέρα! αέρα!» Τότε, στις 26 Δεκεμβρίου, ο Real είχε άνοιξη, αλλά προς το ξημέρωμα της 30ης Δεκεμβρίου, μετά τον Δημήτρη Πετρόπουλο, ο Γιώργος Λιάνης μας επανέφερε από τον μακρινό ραδιοφωνικό χρόνο τού Real πιο κοντά –αλλά όχι απόλυτα– στον πραγματικό δικό μας: η εκπομπή του, που επαναλήφθηκε, ήταν του φθινοπώρου, δηλαδή του Σεπτεμβρίου -του περασμένου όχι του προπερασμένου. Φρεσκαδούρα! Ζούμε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο!

Καλή Ανάσταση, αγαπημένοι μας (δεν είναι ειρωνεία το επίθετο) φίλοι του πρώτου σταθμού στα fm.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Την αλλαγή του χρόνου προτείνω να μην την παρακολουθήσουμε από τον Real. Πού ξέρεις σε πιο μακρινό χωροχρόνο, σε πιο Πλειστόκαινο, θα μας βγάλει. (Θα μου πείτε, μήπως ο Καμίνης πετυχαίνει την αλλαγή με το αλλ' αντ' άλλων χρονόμετρό του;)

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει i