Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Ιστορίες από την Αμερική: Bryan

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ 

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΑΣ

Ο Bryan είναι γύρω στα 35, κατάγεται από το Μίσιγκαν και μένει στο Τέξας εδώ και 20 περίπου χρόνια. Κλασσικός Τεξανός που δεν έχει φύγει ποτέ από την Αμερική. Την Τετάρτη πήγαμε για μια μπίρα. Γυρίζοντας στο σπίτι μου με το αυτοκίνητο του Bryan,
ένα περιπολικό μας κάνει σινιάλο να σταματήσουμε. «We 've just been pulled over man», μου λέει ο Bryan απαντώντας στο απορημένο βλέμμα μου. Μετά ανοίγει το παράθυρο και σηκώνει τα χέρια του ψηλά. «Θα το χειριστώ εγώ, μην ανησυχείς» με καθησυχάζει, αλλά εμφανώς αγχωμένος.

Ο αστυνομικός, με το χέρι στο όπλο, έρχεται στο παράθυρο.
Officer, θέλω να δηλώσω ότι στο αυτοκίνητο έχω ένα όπλο, λέει ο Bryan και εγώ αρχίζω να ιδρώνω.
– Πού το έχεις; ρωτάει ο αστυνομικός και σφίγγει το χέρι του στο όπλο που κρατούσε στη θήκη.
 Στην τσάντα στο πίσω κάθισμα, αποκρίνεται.
 Ωραία, φέρε την αργά μπροστά, άνοιξέ την και δώσε μου την απόδειξη αγοράς,  λέει ο αστυνομικός.

Με το που βλέπει το όπλο, ενθουσιάζεται.
 Τι υπέροχο όπλο! Και πανάκριβο. Πώς κατάφερες να το αγοράσεις;
– Έχω καλή δουλειά, με καλό μισθό και δεν έχω υποχρεώσεις. Να εδώ είναι ο μανατζέρ μου, λέει και δείχνει εμένα, που στο μεταξύ έχω κρύψει το πρόσωπό μου με τα χέρια μου.
 Τι ωραίο όπλο! Και πολύ καλά δουλεμένο, λέει ο αστυνομικός ενώ το περιεργάζεται. Θα ήθελα να βγάλω μια φωτογραφία με αυτό, έχεις πρόβλημα; ρωτάει
 Κανένα πρόβλημα officer.

Γυρίζει σε εμένα: «Λοιπόν, κατέβα να τον βγάλεις φωτογραφία γιατί εγώ δεν επιτρέπεται να αφήσω τα χέρια από το τιμόνι» μου λέει ο Bryan.

Έβγαλα γύρω στις 10 φωτογραφίες το όπλο και τον αστυνομικό και μετά φύγαμε.

** Ο Νίκος Αναστασόπουλος ζει και εργάζεται στην Αμερική. Μια σειρά από ιστορίες σύντομες, κοφτές, αλλά ανθρώπινες, και κάποιες από αυτές ιδιαίτερες θεματολικά, υπάρχουν στον λογαριασμό του, στο fb. Με τη άδειά του αναδημοσιεύουμε μερικές. Θα είναι σαν να ξεφυλλίζουμε μαζί λίγες από τις πίσω σελίδες του βιβλίου της ζωής στις ΗΠΑ. Διαβάστε εδώ για τον άνθρωπο που «έδωσε» στο Αλλοδαπών την Ελληνίδα σύντροφό του όταν εκείνη κυοφορούσε το παιδί του!

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει