Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Βγήκαν στον «αέρα» οι υποδείξεις για απόλυση δημοσιογράφου

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ  

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης απολύθηκε από το Έθνος κατ’ απαίτηση μιας «κοινής γνώμης» που φοράει μαυρόασπρα, δηλαδή οπαδών του ΠΑΟΚ. Αυτό αποτελεί ισχυρή λογική εικασία και αυτό υποστηρίζει ο ίδιος. «Οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αόριστες και ανυπόστατες αιτιάσεις, απαιτούσαν την απόλυσή μου από
το Εθνος!» έγραψε προ ημερών σε ανάρτησή του στο fb. Και παρέθεσε, με απεικόνιση τμήματος σχολίων (σκρινσότ), ένα μέρος από τοποθετήσεις οπαδών που απορούσαν για την παραμονή του στη εφημερίδα του Ιβάν Σαββίδη μολονότι «ο συγκεκριμένος δουλεύει στα παραπολιτικά και στο 10.gr συμφερόντων Μαρινάκη», όπως ανάφερε ένας, ενώ κάποιος άλλος εξέφραζε την ελπίδα ότι ο δημοσιογράφος «παραμένει στο έθνος εν αγνοία Ιβάν» (κάποια από τα σχόλια επισημαίνονται με περίγραμμα).

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης, δεν δέχτηκε να γίνει οποιοδήποτε σχόλιο κάτω από τη ανάρτησή του με τη σημείωση ότι όλα θα διαγράφονται, όπως και έκανε.

Δεν είναι ο πρώτος, πιθανόν ούτε ο τελευταίος... 

Να θυμίσουμε, ότι τις τελευταίες ημέρες απολύθηκε ένας ακόμα αθλητικός συντάκτης, ύστερα από σχόλιό του από αφορούσε τον ιδιοκτήτη. Είναι ο Τάσος Νικολογιάννης, επί δεκαετίες ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού στον Σπορ fm, συμφερόντων Γιάννη Αλαφούζου. (Δείτε εδώ από του Zoorlalistas)

Φυσικά χρειάζεται και μια ακόμα υπενθύμιση: ότι απολύσεις δημοσιογράφων λόγω διαφορετικών απόψεων με τις κρατούσες της ιδιοκτησίας, ή ύστερα από πιέσεις (έξωθεν) έχουν γίνει κατά κόρον από διάφορα Μέσα, διαφόρων –και όχι μόνο ενός– χρωμάτων. Πρόκειται για απολύσεις από εφημερίδες, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, αλλά, ακόμα, και από γραφεία Τύπου επειδή κρίθηκε ότι «ανήκαν αλλού» ή είχαν τοποθετηθεί στη θέση τους λόγω σχέσεων με «άλλους». Καμιά έκπληξη αν στο μέλλον συμβούν νέες απολύσεις κάτω από το ίδιο πνεύμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην αναδημοσίευση από το τη σελίδα του Β. Μπραουδάκη, τα ονόματα και τα «κεφαλάκια» των φωτογραφιών έσβησε ο Harddog. 

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει