Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Χατζηνικολάου: Με πεζοδρομιακό τρόπο μίλησε ο Σαμαράς στο Συνέδριο

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΚΡΟΑΤΗ ΑΝ ΕΧΕΙ… ΚΟΧΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΪ

«Πεζοδρομιακός» είναι κατά τον Νίκο Χατζηνικολάου ο τρόπος που ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για «χαβιάρι, φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη». Αφορμή για το
σχόλιό του δόθηκε ύστερα από παραίνεση του δημοσιογράφου προς το ραδιοφωνικό του ακροατήριο κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στον Real fm. Τι πρότεινε; Να μην ψηφίζουν οι πολίτες τους υποψήφιους των κομμάτων που προσπαθούν να έχουν εκλογικά οφέλη μέσω της πόλωσης και του διχασμού, αλλά να προτιμούν τους μετριοπαθείς πολιτικούς που εκφράζονται με επιχειρήματα. Ακροατής της εκπομπής απαντώντας σε αυτό, πρότεινε με μήνυμά του στον Νίκο Χατζηνικολάου να μην προσκαλεί για συνεντεύξεις εκείνους τους πολιτικούς που έχουν διχαστικό λόγο. Η απάντησή του δημοσιογράφου –που κατά τη γνώμη μας δεν είναι πειστική για ορισμένα πρόσωπα που φιλοξενεί με υπερβολική συχνότητα στο ραδιόφωνό του– ήταν: «Για να μην τους βγάζω να σχολιάζουν την επικαιρότητα θα πρέπει να μην έχουν ρόλους. Όσο εσείς τους δίνετε ρόλους εγώ αυτούς θα βγάζω να σχολιάζουν την επικαιρότητα, γιατί αυτούς ορίζουν τα κόμματα -αυτούς που εσείς τους δίνετε πολιτική δύναμη»
(Αλλά ρόλους –λέμε εμείς– έχουν και οι της Χρυσής Αυγής. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα πρέπει να αναδεικνύουν τα Μέσα τον λόγο τους με πρόσκληση για σχολιασμό;)

Το χαβιάρι και ο Βελουχιώτης

«Εγώ δεν μπορώ να βγάζω όποιον μου λέει το μαξιλάρι μου, πρέπει να βγάζω εκείνους που τα κόμματα ορίζουν ή εκείνους που οι πολίτες τους ορίζουν με την ψήφο τους –και συνήθως αυτά συμπίπτουν», είπε και εκεί ακριβώς ανέφερε ως παράδειγμα τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και το «χαβιάρι, φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη». Σχολίασε, συγκεκριμένα: «Θεωρώ κατ’ αρχή πως ένας πρώην πρωθυπουργός δεν επιτρέπεται να τοποθετείτε με αυτόν τον πεζοδρομιακό τρόπο στο συνέδριο ενός κόμματος. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Αυτό τι σημαίνει; Ότι εγώ δεν θα βγάλω τον Σαμαρά να του κάνω συνέντευξη όταν η παράταξή του τον έχει στη βιτρίνα της; Θα τον βγάλω, αλλά θα τον ρωτήσω αυτά που πιστεύω».

Τα δάκρυα των καναλιών και οι κοχόνες!

Στην ίδια εκπομπή, της Τρίτης, ο Νίκος Χατζηνικολάου προκλήθηκε να τοποθετηθεί για τη συμπαράσταση που εξέφρασαν τα άλλα κανάλια στον Σκάι. Η πρόκληση ήρθε από ακροατή με έμμεση αναφορά σε δημοσιογραφικό… ανδρισμό: «Αν έχεις κοχόνες να διαβάσεις το μήνυμά μου: είναι πραγματικά τα κυβικά δακρύων των άλλων καναλιών για τη μπόμπα στον Σκάι; Ή είναι crocodile tears;»

«Και τι να απαντήσω εγώ σε αυτό; Τι απάντηση περιμένεις για να είσαι χαρούμενος;» είπε ο Χατζηνικολάου για τον ακρατή του και πήρε θέση: «Νομίζω ότι είναι πραγματική η συμπαράσταση, αλλά δεν μπορώ να κάνω και δίκη προθέσεων, δεν γίνεται να μπω μέσα στην ψυχή και στο μυαλό του άλλου και να ξέρω, αν για παράδειγμα, θεωρεί ότι αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο Σκάι με τη βόμβα που δέχτηκε. Πρέπει να σου πω, πάντως, ότι τέτοιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν το θέλει κανένας μας».
Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει i