Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Η Έλενα Ακρίτα καταγγέλλει τις ανώνυμες απειλές και αντεπιτίθεται

Το Διαδίκτυο μπορεί να γίνει βήμα προβολής (δουλειάς, ιδεών, πληροφοριών) αλλά είναι και καταφύγιο για ένα νέο κύμα θρασύδειλων τους οποίους το ίδιο το Διαδίκτυο έχει δημιουργήσει. Είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από ευφάνταστα ψευδώνυμα, διπλά προφίλ, ακόμα και
ονόματα άλλων. Και από εκεί, πίσω από το ταμπούρι της ανωνυμίας, εκτοξεύουν τον λεκτικό εμετό σε ό,τι δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια και να το αντιμετωπίσουν με την πραγματική τους ταυτότητα στην πραγματική ζωή.

Τέτοια επίθεση δέχτηκε στο ίνμποξ της η Έλενα Ακρίτα με αφορμή τη διαμάχη της με τον Μάρκο Σεφερλή. Σε συνέντευξή της στο lifo.gr ενημερώνει ότι «όλες αυτές οι απειλές για τη ζωή μου και την ζωή της οικογένειάς μου, οι χυδαίες ύβρεις» συγκεντρώνονται και προωθούνται στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Όσοι νομίζετε ότι τα ψευδώνυμα θα σας σώσουν να σας πούμε ότι το ηλεκτρονικό αποτύπωμα είναι όπως το αποτύπωμα που έχουμε στο δαχτυλάκι μας» αναφέρει.

Το θέμα είναι να κάνει πράξη την απειλή της και όχι μόνο να προωθεί τις διαδικτυακές βρωμιές όπου πρέπει, αλλά και να καταδιώξει αυτούς που τις εκτοξεύουν. Να το κάνει με όσες δυνατότητες της δίνει ο νόμος. Θα προχωρήσει; Εκείνη το διαβεβαιώνει: «Όσοι νομίζετε ότι τα ψευδώνυμα θα σας σώσουν να σας πούμε ότι το ηλεκτρονικό αποτύπωμα είναι όπως το αποτύπωμα που έχουμε στο δαχτυλάκι μας».

** Ολόκληρη τη συνέντευξη της Έλένας Ακρίτα στο Lifo.gr μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.