Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Στο 42% το «Κανείς πρωθυπουργός»

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ OPEN ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΊΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ - ΣΤΟ 6,2% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ - ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Το Open μπήκε στη μάχη των δημοσκοπήσεων, παρουσιάζοντας στο βραδινό δελτίο της Τετάρτης τις εκλογικές προτιμήσεις που κατέγραψε έρευνα της Alco σε σταθμισμένο δείγμα χιλίων ατόμων. Λίγο μετά την παρουσίαση της δημοσκόπησης και πριν από την ολοκλήρωση του ειδησεογραφικού δελτίου, πήραμε από το Open το ενημερωτικό δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

«Διαφορά 6,2 % μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΚΚΕ και Κίνημα Αλλαγής ενώ εκτός Βουλής μένουν ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 15,8%.
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι  στο 5,3%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του OPEN με την Έλλη Στάη το 21% των ερωτηθέντων δε θέλει από τις επόμενες εκλογές να προκύψει κυβέρνηση ενώ οι πολίτες εκτιμούν ότι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας.
Στο ερώτημα "ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη " η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά κανένας σε ποσοστό 42%, τον πρόεδρο της ΝΔ το 27% και τον πρωθυπουργό το 25%.
Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι πολεμάει περισσότερο τη διαπλοκή ο  Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14%
Η πλειονότητα σε ποσοστό 58% θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα ενώ στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένεια σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή.
Η έρευνα έγινε σε σταθμισμένο δείγμα 1000 ατόμων απ όλη την Ελλάδα στο διάστημα 5 έως 10 Δεκεμβρίου».