Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

To δελτίο του Open έκανε τη δουλειά του (ή... μία από αυτές)

ΜΕΓΑΛΗ (ΑΡΝΗΤΙΚΗ) ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΠΡΟΜΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Το Open έπιασε δουλειά και παίζει ήδη κάποιον από τους ρόλους του, που δεν είναι μοναδικός, ούτε πρωταρχικός –αλλά σίγουρα είναι υπαρκτός. Τον ρόλο «αναδεικνύω προβλήματα αντιπάλων και προβάλλω δικές μου ενέργειες», τον είδαμε με αυξημένη χρονική παρουσία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open της Πέμπτης. Έτσι:

Α) Στο πνεύμα τού «ένα χέρι νίβει το άλλο» των μεγάλων συγκροτημάτων Ενημέρωσης που έχουν πολλά Μέσα, δόθηκε πάσα για να ακουστεί η αποκλειστική δήλωση του πρώην αντιπροέδρου του Jumbo Ευάγγελου Παπαγγελόπουλου στο Έθνος, σχετικά με την αγορά ακινήτων μέσω Κίνας.

Β) Έγινε εκτενέστατη αναφορά στο δημοσίευμα της  Financial Times που εμπλέκει την Aegaen Marine του Δημήτρη Μελισσανίδη και την ΑΕΚ σε έρευνα διεθνών ελεγκτών για έκνομες ενέργειες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Το ρεπορτάζ είχε μεγάλη διάρκεια (σίγουρα τουλάχιστον 5 λεπτά), με συνεχή προφορικό λόγο και με πολλές λεπτομέρειες –σε αντίστοιχο γραπτό θα το λέγαμε «σεντόνι»– που δύσκολα μπορούν να συγκρατηθούν και να γίνουν κατανοητές από τον θεατή τής τηλεόρασης και τον ακροατή του ραδιοφώνου.

Γ) Αρκετά έως πολύ μεγάλο ήταν ρεπορτάζ από τη σύσκεψη παραγόντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ με εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης για το νέο γήπεδο του συλλόγου που αποτελεί και μεγάλο όνειρό του. Πολλές δηλώσεις, πανηγυρικός τόνος, μεγάλη διάρκεια (και ιδιαίτερα μεγάλη για ένα σχετικά σύντομο αθλητικό δελτίο).

Έχει «διδάξει» το Mega (αλλά όχι μόνο αυτό)

Φυσικά την ίδια τακτική και πολιτική έχουμε δει, για αντίστοιχες περιπτώσεις, και στα άλλα κανάλια, ανεξάρτητα με το αν βλάπτουν την ποιότητα και την τηλεθέαση του δελτίου. Είναι νωρίς για να ξεχάσουμε ότι το έκανε κατά κόρον και το αλήστου μνήμης Μεγάλο Κανάλι. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν απέκτησε δική του συχνότητα για να διδάξει νέο ύφος. Παίζει, καλώς ή κακώς, με τους ίδιους όρους και κάνει τη δουλειά του. Φυσικά, θα είχε ενδιαφέρον μια πολιτική «υπεράνω», δηλαδή υπεράνω προσωπικών ή επιχειρηματικών συμφερόντων και ένα πρόγραμμα αποτοξινωμένο από την επιθυμία να επιτεθεί ή να προβάλει τα «δικά μας», αλλά μήπως ακούγεται πολύ ρομαντικό αυτό;

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν βγει στον αέρα το Alter Ego και πιθανόν αυτό της έβδομης ελεύθερης άδειας αν διεκδικηθεί και αποκτηθεί από εκείνον τον αντίπαλο που πολλοί (αν όχι όλοι) περιμένουν.

** Και το δελτίο της Πέμπτης του Open παρουσίασε η Στέλλα Γκαντώνα