Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα σάιτ του Οργανισμού που είχαν αποδυναμωθεί επί των ημερών Ψυχάρη και δεν ήταν αυτό που ταιριάζει στα μεγάλα ονόματα που
κουβαλούν.
Και σήμερα, όμως, οι ιστοσελίδες των δυο εφημερίδων δεν δικαιολογούν ό,τι αντιπροσωπεύουν διαδικτυακά. Ανάμεσα σε άλλα, υπάρχουν χοντρά λάθη στη Γλώσσα, πράγμα που συνέβαινε και παλιότερα, όταν το Βήμα έγραφε για τη… σωρό, και όχι τη σορό, του Ριχάρδου Γ΄ τον Μάιο του 2014.
Η ανορθογραφία συνεχίζεται ακόμα στο σάιτ του Βήματος που έγραψε για «θέμα (που) έχει λείξει», κάτι που «τσίμπησε» η enimerosi24.gr όπου το διαβάσαμε. Και αν αυτό το «λείξει» μπορούμε να το θεωρήσουμε παρόραμα, μια ολοφάνερη αβλεψία δηλαδή, δεν θα πούμε το ίδιο για το ατόπημα των Νέων που πυροβόλησαν –σε υπέρτιτλο!– γράφοντας για θύμα του Ισλαμικού Κράτους ότι «είχε απηχθεί» (και όχι είχε απαχθεί), όπως εδώ επισημάναμε και σχολιάσαμε.

Φταίνε τα αργά αντανακλαστικά; Η πιθανή υποστελέχωση; Η απειρία αυτών που «τρέχουν» το σάιτ; Το ενδιαφέρον του Οργανισμού περισσότερο για τις εφημερίδες του και λιγότερο, έως ελάχιστα, για τις ιστοσελίδες του; (Κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει). Ό,τι και να ευθύνεται, είναι γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά Νέα λειτούργησαν με δυσεξήγητη βραδύτητα και μια χρονοκαθυστερήση που δεν δικαιολογείται.
ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1) Το τερατώδες λάθος του παλιού Βήματος με τη «σωρό του Ριχάρδου» (αντί «σορό») εξακολουθεί να υπάρχει στο Διαδίκτυο μετά από περίπου τεσσεράμισι χρόνια, χωρίς να έχει διορθωθεί τουλάχιστον έως την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο. Δείτε το εδώ στην παράγραφο που έχει τίτλο «Βιογραφικό»
2) Το εξίσου τερατώδες «έχει απηχθεί» παραμένει στον τίτλο των ηλεκτρονικών Νέων (επίσης αδιόρθωτο τουλάχιστον έως την στιγμή που σύρονται τούτες οι γραμμές). Αυτό μπορείτε να το δείτε εδώ, στον υπέρτιτλο της είδησης.