Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Η Νέα Σελίδα «καρφώνει» τον Open

Δεν είναι «ήπιο» στους τίτλους τής ειδησεογραφίας για την πορεία του Open το σάιτ της Νέας Σελίδας. Όχι πως δημοσιεύει πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά η προβολή του άσχημου ξεκινήματος του νέου καναλιού είναι έντονη και με σκληρούς χαρακτηρισμούς, όπως «πάτωσε», «έπιασαν πάτο» οι σειρές του, «χαμηλές πτήσεις», «απογοητευτικά νούμερα» κ.λπ. Ίσως να μην είχαν σημασία όλα αυτά, αν δεν γράφονταν από την ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εφημερίδας, η οποία στην παρουσίαση των ειδήσεων για το Open συχνά δεν παραλείπει να θυμίζει ότι πρόκειται για το κανάλι του Ιβάν
Σαββίδη. Παρακολουθώντας τη στήλη «Η άλλη σελίδα», με τις μιντιακές, καλλιτεχνικές και γκόσιπ ειδήσεις, δημιουργείται η αίσθηση ότι η Νέα Σελίδα δεν χάνει την ευκαιρία να καρφώσει το Open. Ανατρέχουμε στην ειδησεογραφία από το τέλος του Οκτωβρίου:

Στις 30 του μήνα πληροφορεί ότι «"Πάτωσε" στην τηλεθέαση την ώρα του prime time το κανάλι του Σαββίδη». Και πιο κάτω, σε δεύτερο τίτλο: «Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι». Στο κείμενο διαβάζουμε: «Πάτο έπιασαν "Ο πρίγκιπας της φωτιάς" στο Οpen 3%, "Η ελεύθερη σχέση" 3,9% και το πολυδιαφημισμένο "Ου φονεύσεις" του Κοκκινοπουλου μόλις 6,3%». Και στο σχόλιο: «Πάρα τα μεγάλα ποσά που διέθεσε το Open Tv και ο ιδιοκτήτης του Ιβάν Σαββίδης, τα νούμερα στην Prime Time ζώνη είναι απογοητευτικά»

Σύγκριση με Epsilon

Στις 2 Νοεμβρίου η Νέα Σελίδα μας πληροφορεί ότι «Συνεχίζονται τα απογοητευτικά νούμερα στο κανάλι του Σαββίδη». Κάνει σύγκριση με το κανάλι όταν είχε την ονομασία επί των ημερών  Βρυώνη και γράφει: «Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο ήταν στον αέρα το EPSILON, με "κονσέρβα" πρόγραμμα, είχε καλύτερα νούμερα, καθώς σημείωνε 6,1% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 7,3% στο δυναμικό κοινό. Το OPEN από τις 24 Οκτωβρίου, που έκανε πρεμιέρα, έως το τέλος του μήνα ανέβασε ελάχιστα το μέσο όρο στο γενικό σύνολο, σημειώνοντας 6,4%, αλλά έπεσε στο δυναμικό κοινό σημειώνοντας 6,7% μέσο όρο».

Πάλι στις 2 Νοεμβρίου η Νέα Σελίδα μας πληροφορεί στον τίτλο ότι  «"Μουρμούρα" επικρατεί στην Παιανία για τη χαμηλή τηλεθέαση, καθώς τα χρήματα που έχουν επενδυθεί από τον Ιβάν Σαββίδη στο Open Tv, είναι πολλά όπως και οι απαιτήσεις» και με έντονα μεγάλα γράμματα σημειώνει: «Το Open συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις και ο προβληματισμός ανεβαίνει».

Στις 3 Νοεμβρίου ο τίτλος της ειδησεογραφίας για το νέο κανάλι μάς θυμίζει πάλι σε ποιον ανήκει γράφοντας: «Γκρίνια στο κανάλι του Σαββίδη για τα τραγικά νούμερα του Project Runway».

Η πιο πρόσφατη πληροφορία είναι κυριακάτικη, σχετικά με τη μήνυση Φουρθιώτη, και έχει τίτλο που πάλι αναφέρεται στον ιδιοκτήτη και μας πληροφορεί: «Χαμός στο κανάλι του Σαββίδη – Ένταλμα σύλληψης τεχνικών μετά από μήνυση του Φουρθιώτη».

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει