Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η συμβουλή του Ζούλα στον Παπαχελά για την ιδιοκτησία της Καθημερινής

Αφιερωμένο στον Στάμο Ζούλα είναι το πρωτοσέλιδο άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή. Ο νυν διευθυντής της εφημερίδας γράφει ένα κείμενο με πολύ σεβασμό για τον πρώην και θυμάται μια συμβουλή που του έδωσε ο Ζούλας όταν ο Παπαχελάς ανέλαβε διευθυντικά καθήκοντα. Ο αρθρογράφος αναφέρει
για τον εκλιπόντα ότι «ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της ‘‘Καθημερινής’’» και ότι «Δεν ήταν απλώς ένας από τους μακροβιότερους διευθυντές της, αλλά κι ένας από τους λίγους που συνέδεαν την  ‘‘παλιά’’ ‘‘Κ’’ της προδικτατορικής εποχής με τη σύγχρονη». 

Ακόμα, σημειώνει τη σχέση του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο θαύμαζε «και είχε την τύχη να ζήσει τα παρασκήνια μιας πολύ ενδιαφέρουσας περιόδου πολύ κοντά σε εκείνον. Τα κατέγραψε με μιαν έξοχη αμεσότητα». 

Ο Στάμος Ζούλας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της σημερινής Καθημερινής, «δεν έβαλε ποτέ νερό στο κρασί του, διαφύλαξε την αξιοπρέπειά του και της εφημερίδας σε δύσκολους καιρούς» και όταν ο Παπαχελάς ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας του τηλεφώνησε και ζήτησε να μιλήσουν από κοντά. Γράφει ο διευθυντής της Καθημερινής:

«Θυμάμαι ακόμη πολύ έντονα το τηλεφώνημά του όταν ανέλαβα τη διεύθυνση της ‘‘Κ’’. Μου ζήτησε να συναντηθούμε για να τα πούμε. Η βασική του συμβουλή ήταν μία: ‘‘Να λες όχι αν διαφωνείς με την ιδιοκτησία, ακόμα και αν η πίεση είναι πολύ μεγάλη’’». 

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει