Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ημέρα του Άρη και του Σκάι

Ξημερώνει ημέρα απεργίας, που μπορείς να την πεις και «Ημέρα Πορτοσάλτε». Γιατί άλλοτε δεν απεργεί και γίνεται θόρυβος και άλλοτε, όταν απεργεί, ακούγονται σχεδόν σε όλο το 24ωρο του Σκάι τα ραδιοφωνικά κυριακάτικα ντοκιμαντέρ του. Ο Άρης Πορτοσάλτε υπήρξε μπροστάρης στις απεργοσπασίες του Σκάι και το πλήρωσε πολλές φορές αλλά δεν το έβαλε κάτω. Έχει διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ προσωρινά το ’13, το ’14, το
’16, το ’18 (όχι μόνο για απεργοσπασίες) αλλά πάντα συνέχιζε απτόητος στην ποδοσφαιρική λογική «γκολ εσείς σέντρα εμείς».

Μαζί όλες αυτές τις φορές (ίσως και κάποιες άλλες που μας διαφεύγουν) είχαν διαγραφεί για αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι του Σκάι. Αυτοί εκ περιτροπής, εκείνος σταθερά και μόνιμα. Και πάντα ανακοινώνοντας στo Twitter ότι κάνει κανονικά εκπομπή –είτε στη δική του ώρα, με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, είτε σε εκείνη άλλων παραγωγών.

Πάντως, όταν ο Σκάι απεργεί έχει ίσως το καλύτερο πρόγραμμα στην μπάντα των fm με τις μαζικές επαναλήψεις των κυριακάτικων ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ του Πορτοσάλτε. Τα οποία είναι ό,τι καλύτερο κάνει στο ραδιόφωνο. Και δεν κουράζεσαι να ακούς για πολλές ώρες -όποτε μπορείς να έχεις ραδιόφωνο, κυρίως οδηγώντας- ειδικούς και ειδήμονες να μιλούν για την Ιστορία, τις παραδόσεις, τους πολέμους, τις Τέχνες, τα φαγητά των αρχαίων και πολλά άλλα.

Για να δούμε αν σήμερα απεργήσει ο Άρης και ο σταθμός του Φαλήρου και τι θα ακούσουμε.

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει