Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ποιοι δημοσιογράφοι θα αποχωρούν από συνεντεύξεις Τύπου, αν...

Δυστυχώς πέρασε στα ψιλά η συνάντηση που είχαν στις 5/11/2018 με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, αντιπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
Θέμα συζήτησης ήταν η βία κατά των αθλητικών συντακτών. Στη συνάντηση βρέθηκε και η Πορτογαλίδα δημοσιογράφος Σοφία Μπράνκο (Πρόεδρος του Συνδικάτου Δημοσιογράφων Πορτογαλίας
SDJ), η οποία επισκέφτηκε την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στον «Διάλογο Δημοσιογραφικών Ενώσεων- Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας».
Η κυρία Μπράνκο ενημέρωσε ότι στην Πορτογαλία το πρόβλημα της βίας κατά των δημοσιογράφων εντοπίστηκε στο ποδόσφαιρο, αφού προηγήθηκε εκτεταμένη χρήση «ρητορικής μίσους» από συγκεκριμένους διοικητικούς παράγοντες ποδοσφαιρικών συλλόγων.
Στη συνέχεια παρουσίασε τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος.
Θα σταθώ μόνο σε δύο δράσεις και θα αναρωτηθώ αν μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου του Χρήστου Παπαθεοφάνους στο new-economy.gr. Ο τίτλος του είναι «Ποιοι δημοσιογράφοι θα αποχωρούν από συνεντεύξεις Τύπου και ποιοι θα μειώσουν τις παρεμβάσεις φιλάθλων στους Ρ/Σ;»