Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Πολιτικοί· μα πόσο αρέσετε στις γυναίκες!

Ο «ΤΙ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ» ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ «ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Ναι, η ψυχή της γυναίκας είναι ανεξερεύνητη στα αβυσσαλέα ωκεάνια βάθη. Προς επιβεβαίωση τα παρακάτω:

 ** Είναι λόγος διαζυγίου το «τι γκόμενος είσαι» που είπε στον Κυριάκο μια, προφανώς παντρεμένη, κυρία; Ίσως ναι, ίσως όχι, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαζόταν αίτηση διαζυγίου ή αγωγή από τον σύζυγο. Είναι από τις περιπτώσεις που παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας. Ο Εισαγγελέας Γούστου, εννοείται.

** Βέβαια περί ορέξεως και αισθητικής, κολοκυθόπιτα. Εδώ ένας από τους λόγους που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο εθνάρχης, μας κυβέρνησε χρόνια και αιώνες είναι επειδή γοήτευε τις γυναίκες! Μόλις απέκτησαν δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, μετά το 1952, γέμισαν οι κάλπες με σταυρούς στον Καραμανλή και ψηφοδέλτια της ΕΡΕ. Στα εκλογικά τμήματα γυναικών τον ψήφιζαν περισσότερο και από τα δέντρα.

** Στα μεγάλα έγκυρα λεξικά το λήμμα «άβυσσος» εικονογραφείται από τη φωτογραφία μιας γυναίκας. Ή έτσι θα έπρεπε, τουλάχιστον.

** Η φίλη μου η Μαρίνα, που είναι και ωραία και έξυπνη, απολοτίκ εκ συνειδήσεως, άρχισε να ασχολείται με την πολιτική μόλις ο Τσίπρας έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος της Αθήνας με τον Σύριζα. Τον είδε μια φορά καβάλα στη μηχανή και έμεινε στήλη άλατος! «Τι γκόμενος!» είπε και από τότε ψηφίζει με φανατισμό Σύριζα. Και ορκίζεται ότι θα ψηφίζει για πάντα τον «Ωραίο καβαλάρη» (της μηχανής), όπως τον έχει ονοματίσει.

** Χώρια που άλλη φίλη μου εύρισκε πολύ μάτσο, αρρενωπό, γοητευτικό, ευγενικό, αισθηματικό, τον Γιώργο Παπανδρέου. Φυντάνι από τον σπόρο του παππού του, του Γεωργίου Παπανδρέου, που είχε γοητεύσει μια από τις διασημότερες γυναίκες της εποχής του, την ηθοποιό Κυβέλη, η οποία εγκατέλειψε τον άνδρα της για να τον παντρευτεί. (Αργότερα ο Γιώργος Παπανδρέου ξελόγιασε μια εκρηκτική Χιλιανή τραγουδίστρια και την εγκατέλειψε με τη σειρά του).

** Άβυσσος η ψυχή των γυναικών σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Φίλος μου που σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο τη δεκαετίας του '80, μου έλεγε ότι φοιτήτριες της εποχής ήταν γοητευμένες μέχρι λιποθυμίας από τον περίφημο νεαρό καθηγητή τους, ευτραφή από τότε, που  δίδασκε το μάθημα «Συνταγματικές ελευθερίες». Το όνομά του: Ευάγγελος Βενιζέλος.

** Και ο ηλικιωμένος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου ξετρέλανε τη γυναικάρα αεροσυνοδό σε τέτοιο βαθμό που εκείνη έφτασε στο σημείο να δηλώσει το ιστορικό «μετά τον Ανδρέα έκλεισα σαν γυναίκα».

** Για το τέλος αφήνουμε το καλύτερο. Κάτι δηλαδή που εκμυστηρεύτηκε η Ευγενία Μανωλίδου στον Γιώργο Λιάγκα, με τον οποίο έκανε μαζί ραδιοφωνικό δίδυμο, και εκείνος αποκάλυψε στον αέρα τι του έλεγε στα διαλείμματα. Ότι δηλαδή  «ο Άδωνις είναι ο καλύτερος εραστής στην Ελλάδα» και ότι «όταν πέφτουν στο κρεβάτι σείονται οι πολυέλαιοι».

Εν τέλει, τι υπάρχει πιο βαθύ, πιο χαώδες και πιο άβυσσος για να κατατάξουμε τη γυναικεία ψυχή;