Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ωπ! Τι είναι αυτό; Το ξέρει ο Σημίτης;

ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ… ΞΕΣΚΙΣΕ –ΠΑΛΙ!– ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 

Η αποκλειστικότητα της ημέρας ανήκει στη Δημοκρατία. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε μυστική επιχείρηση της Αστυνομίας το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε σπίτι πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, στο Παλαιό Ψυχικό, βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη 19 εκατομμύρια ευρώ. Στον υπέρτιτλο του θέματος η εφημερίδα αναρωτιέται αν τα χρήματα είναι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στην ιστοσελίδα της η Δημοκρατία έχει μια ελάχιστη αναφορά για το θέμα
και παραπέμπει για πληροφορίες στην έντυπη έκδοση αναφέροντας «Όλο το ρεπορτάζ στη δημοκρατία του Σαββάτου». Σωστό. Αλλά στην εποχή του Διαδικτύου ουδέν κρυπτόν και ουδέν αποκλειστικό έναντι αντιτίμου στο περίπτερο για να πάρουν οι εφημερίδες κάνα φυλλαράκι. Το θέμα ήδη το έχουν ξεσκίσει τα σάιτ –μεγάλα και μικρά! Και παραθέτουν λεπτομέρειες (όχι απλή αναφορά) που υπάρχουν μόνο υπαινικτικά στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, όπως:
- ότι ερευνάται αν ήταν εικονική και στημένη η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο,
- ότι η ίδια συναντήθηκε με Ελβετούς τραπεζίτες
- ότι το Λιμενικό είχε πληροφορίες ότι σκάφος θα έπλεε από την Ιταλία προς την Ελλάδα για να μεταφέρει τεράστιο ποσό μαύρου χρήματος.

Κατά τα άλλα... 

Αποκλειστικό έχει στα σαββατιάτικα φύλλα και το Έθνος, για τα μέτρα κατά των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ., ενώ από δημοσιογραφική άποψη έχει ενδιαφέρον –και δουλειά από πίσω της– η έρευνα των Νέων για την αλματώδη αύξηση των διορισμών, συγκρίνοντας στοιχεία του 2015 και του 2018, κάτι που χρειάζεται να απαντηθεί. Είναι έτσι; Είναι υπερβολή; Υπάρχει δημόσιο συμφέρον πίσω από την αύξηση; .
Αν –ναι!– έχει και το δικό της αποκλειστικό Espresso για όσα έγιναν με μεγαλογιατρό και τη χήρα ασθενή του «πίσω από τη λευκή κουρτίνα» του εξεταστηρίου. Ρεπορτάζ γύρω από την έφοδο της συζύγου και τα υπόλοιπα. Απόλαυση...

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει