Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

Χατζηνικολάου: «Τόσο τυχερή ρε Μαρία; Βγήκες βόλτα και έπεσες στον Ζάεφ;»

«ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΥΧΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ; ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΠΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ;»

«Όλη η χώρα ασχολείται σήμερα με το αν είδε ή δεν είδε, πού τον είδε, πώς τον είδε τον Ζάεφ η Σπυράκη». Είναι τα πρώτα λόγια του Νίκου Χατζηνικολάου με το «καλημέρα» της εκπομπής του στον Real fm, στην οποία δεν απέφυγε,
κάποια στιγμή, την ειρωνεία (ή, έστω, τον χιουμοριστικό σχολιασμό) για την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως, κατά τη συνήθη τακτική που ακολουθείται στα Μέσα του Real Group, ο Χατζηνικολάου φρόντισε να κρατήσει τον κανόνα των μέσων αποστάσεων μεταξύ των πολιτικών χώρων. «Δεν πιστεύω καμιά από τις δύο πλευρές», είπε. Αναλυτικότερα, ανέφερε:

«Είναι το μεγάλο θέμα της παραπολιτικής επικαιρότητας. Και βέβαια οι ερμηνείες πολλές. Η πλευρά της κυβέρνησης αποκαλεί υποκριτική αυτή τη συνάντηση, λέει ότι αποδεικνύει την υποκρισία της ΝΔ και τη διγλωσσία της. Η κυρία Σπυράκη ισχυρίζεται ότι έπεσε πάνω του τυχαία, βγήκε για καφέ και έπεσε πάνω στον Ζάεφ. Δεν πιστεύω κανέναν από τους δύο, ούτε το τυχαίο του πράγματος, που επικαλείται η κυρία Σπυράκη, το θεωρώ παρά πολύ…, δηλαδή τόσο τυχερή; Τόσο τυχερή ρε Μαρία; Βγήκες βόλτα και έπεσες πάνω στον Ζάεφ; Αλλά δεν πιστεύω από την άλλη πλευρά τις ακραίες ερμηνείες, ότι η Σπυράκη βρέθηκε μπροστά στον πρωθυπουργό της γείτονος χώρας και είπε τα αντίθετα από ό,τι λέει δημόσια η ΝΔ. Και δεν το πιστεύω για τον λόγο ότι είδα και άκουσα με τα αυτιά μου την Σπυράκη στο σκοπιανό κοινοβούλιο, να ξαναλέει, και μάλιστα υπογραμμισμένες, τις θέσεις τής ΝΔ. Τώρα το ότι μπορεί η ΝΔ να κρατά ανοικτό τον δίαυλο του διαλόγου με τη γειτονική χώρα και την κυβέρνησή της ενόψει του ενδεχομένου μετά της εκλογές να κυβερνά τον τόπο και να πρέπει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, ιδίως αν εν τω μεταξύ έχει υπογραφεί η συμφωνία, αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο, αντιθέτως θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά πιθανό. Και βέβαια θα ήθελα εκτός από τη θέση της κυρίας Σπυράκη να ακούσω και την επίσημη θέση της ΝΔ και της ηγεσίας της. Άλλο τι λέει η κυρία Σπυράκη και άλλο τι λέει η ηγεσία της ΝΔ για το συγκεκριμένο θέμα».

Ένας καφές-γέφυρα 

Με αφορμή σχόλιο ακροατή, ο Νίκος Χατζηνικολάου συμπλήρωσε:
«Εννοείται ότι ο καφές με τον Ζάεφ είναι γέφυρα, είναι ανοικτός δίαυλος, είναι συνεννόηση και δεν εντάσσεται στα πλαίσια ως Μακεδονομάχου της κυρίας Σπυράκη στα διάφορα πάνελ.Φαντάζομαι ότι εκεί, στο τετ α τετ, στον τυχαίο καφέ, θα είχαν λειανθεί οι γωνίες για να μπορέσει να υπάρξει κάποια συνεννόηση. Γι’ αυτό δεν πρέπει κανείς να τοποθετείται με ακραίο τρόπο, αντίθετα πρέπει να τοποθετείται με μετριοπάθεια, με σοβαρότητα, με χαμηλούς τόνους. Φτάνει η περί προδοσίας φιλολογία, φτάνει. Την ακούσαμε και από τους μεν και από τους δε. Την ακούγαμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ επί ημερών της ΝΔ στην κυβέρνηση, γερματσολιάδες τους ανεβοκατέβαζαν. Την ακούμε και τώρα από τη ΝΔ σε ό,τι αφορά το μακεδονικό: προδότης ο Κοτζιάς, προδότης ο Τσίπρας, φτάνει, μπάστα με τα της προδοσίας, δεν δημιουργούν αυτά καλό κλίμα. Ας γίνουμε επιτέλους ευρωπαϊκή χώρα, ας πάψουμε να είμαστε μονίμως στα άκρα».

«Μαρία, αν είχες και άλλες συναντήσεις πες τις μόνη σου»

Πάλι απαντώντας σε σχόλιο ακροατή, ο Νίκος Χατζηνικλάου επανήλθε με χιουμοριστική διάθεση για την Σπυράκη: «Τι να κάνουμε τώρα, περπατούσε η κοπέλα και έπεσε πάνω στον Ζάεφ, να μην πιει έναν καφέ μαζί της; Μαρία, είχες και άλλες τυχαίες συναντήσεις; Μήπως τις πεις μόνη σου τώρα, για να μην έχεις θέματα αργότερα; Το είπε ο Νικήτας ο Κακλαμάνης. Λέει, εγώ δεν έχω πρόβλημα που συναντήθηκε, αλλά γιατί το κράτησε κρυφό;»

Ακόμα, ο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε σε μήνυμα ακροατή που θυμήθηκε τα λόγια της Σπυράκη, για ειδήσεις που τις έπαιρνε στο μαξιλάρι της όταν ήταν δημοσιογράφος.

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει