Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Μια «άλλη» Εστία με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον περιοδικό

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Η Εστία έχει αλλάξει, το έχουμε γράψει από καιρό, με μια σειρά από επισημάνσεις για την «εποχή Κοττάκη». Κρατάει τον παλιό της  χαρακτήρα (ασφαλώς με κάποιες διαφορές σε σχέση με το απώτερο παρελθόν), αλλά πλέον είναι μια εφημερίδα με παρεμβάσεις, με
αποκλειστικότητες, με θέματα που κατά καιρούς συζητιούνται. Και, πολύ σημαντικό, είναι πλέον ένα έντυπο που προσφέρει ένθετα. Η θεματολογία του περιοδικού ΕΣΤΙΑζω, που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα το Σάββατο, είναι ιδιαίτερα πλούσια. Φυσικά, ξεχωρίζει το αφιέρωμα σε ένα πρόσωπο που βρέθηκε αρνητικά στη επικαιρότητα πριν από λίγο καιρό με τη «λυπησιάρικη» ανάρτηση της Ντέπυ(ς) Γκολεμά: στην Ειρήνη Παπά. Αλλά και τα άλλα θέμα (ή κάποια από αυτά) έχουν νοσταλγία, όχι όμως αράχνες!

Αφήνουμε να σας τα πληροφορήσει για το ΕΣΤΙΑζω το δελτίο Τύπου που λάβαμε: 

Με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην μεγάλη μας ηθοποιό Ειρήνη Παπά κυκλοφορεί το Σάββατο μαζί με την «Εστία» το νέο τεύχος του περιοδικού «ΕΣΤΙΑζω» Οκτωβρίου. Η Φαίδρα Βασιλάκη ξεφυλλίζει το τελευταίο βιβλίο του Βασίλη Καββαθά για την μεγάλη Ελληνίδα και αποκαλύπτει άγνωστες σκέψεις της για την Ελλάδα, τους Έλληνες, τα παιδικά της χρόνια στο Χιλιομόδι Κορινθίας, την γνωριμία της με τον Μάρλον Μπράντο και άλλες μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου θεάτρου. Ο Διευθυντής της «Εστίας» Μανώλης Κοττάκης εξηγεί στο  editorial  του τεύχους γιατί το ανυπότακτο πρόσωπο της Παπά κέρδισε την θέση του στο εξώφυλλο του «ΕΣΤΙΑζω» παραμονές 28ης Οκτωβρίου.
Στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνονται δύο έξοχα αφιερώματα του Γενικού Διευθυντή της «Εστίας» Ελευθέριου Σκιαδά: Για την 28η Οκτωβρίου με σκίτσα και γελοιογραφίες εποχής και εκπαιδευτικό αφιέρωμα στα «Σχολεία των Αρίστων» με επίκεντρο την ιδιωτική εκπαίδευση. Ακόμη στο νέο τεύχος του «ΕΣΤΙΑζω»:

Aφιέρωμα στο Ναυτικό Λύκειο Χίου «Teens» του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου.
Nοσταλγικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Καπράνου για το εστιατόριο «Αγλαμαίρ» στον Πειραιά.
Κείμενο αφιερωμένο στην μνήμη του Αδώνιδος Κύρου.
Ρεπορτάζ για την Ταινιοθήκη της Ελλάδος της Νεκταρίας Μαραγιάννη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑζω

Υπεύθυνη έκδοσης: Έμιλυ Παπαπαναγιώτου
Εμπορική Διεύθυνση: Αλέκος Παλαιόπουλος
Εμπορικό: Εφη Λυκορδάνου, Ηρακλής Ζερμιώτης, Ανδριάνα Ευαγγελάκου