Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Η εκδίκηση των μνημονιακών Ελλήνων περνάει από το κρεβάτι

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΗΔΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΛΟΓΚΑΝ

Η Ελλάδα φυραίνει, μικραίνει, εξαϋλώνεται. Και οι «Θεσμοί» ανησυχούν, θλίβονται και βγάζουν τα κομπιουτεράκια για να κάνουν λογαριασμούς,. «Το δυναμικό ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι περιορισμένο, επειδή έχει έναν ταχέως γηράσκοντα πληθυσμό» λέει η συμπονετική κυρία του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ. Η έγνοια της
είναι για το «δυναμικό ανάπτυξης». Αυτό που θα επωμιστεί και θα εξοφλεί στο διηνεκές τα χρέη που έχουμε απέναντι σε όσους μιλούν αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ουγγρικά, σλοβένικα κ.λπ.. Οι άλλοι, οι μετά τα ’65, είναι αυτοί που κατά τον Τσακαλώτο «θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο» και κατά τον Λοβέρδο «οι άνθρωποι που δεν πεθαίνουν κιόλας». 

Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες δεν γεννούν. Ίσως και να μην κάνουν σεξ, τουλάχιστον όσο οι πατεράδες και μανάδες τους. Σπορ που το έχουν αφήσει στους «Θεσμούς» και στις κυβερνήσεις. Αυτό έχει διατυπωθεί με δηκτικότητα από το λαϊκό χιούμορ στα πρώτα και τα μεσαία χρόνια της κρίσης.

Το είχαμε διαβάσει, φωτογραφίσει, και δημοσιεύσει, εδώ, στο μπλογκ, το 2014 μετά από ένα ταξίδι στην Ίο. Η επιγραφή στους δρόμους της Νιώτικης Χώρας πληροφορούσε τους τουρίστες: «I don’t  need sex, the government fucks me every day».

Μπορείς να το πεις και «εκδίκηση των Ελλήνων» απέναντι στους «Θεσμούς», στους κυβερνώντες και στους εαυτούς τους. Οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται πλέον στο παλιό σλόγκαν «πηδάτε γιατί χανόμαστε». Το απαισιόδοξο δημογραφικό δείχνει ότι προτιμούν να χαθούν παρά να πηδούν. Τουλάχιστον χωρίς προφυλάξεις.

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει