Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Σκουρής: Το ρεπορτάζ που δεν έγραψα

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ - ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ: «ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ» - ΜΕ ΠΟΙΑ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΗ ΣΚΕΨΗ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΚΗ  ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

(...) Πιστεύει κανείς ότι ο Κώστας Σημίτης δεν γνώριζε για το ένα εκατομμύριο μάρκα που πήγε από τη Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ; Δεν ήξερε τίποτε για τα οικονομικά του κόμματος; Ας ανάψει μια λαμπάδα στο ...μπόι του Τσουκάτου που ουσιαστικά τον κάλυψε!

Δεν ήταν μόνο όμως τα οικονομικά του κόμματος. Ένας υπουργός Άμυνας καταδικάστηκε τελεσίδικα από την δικαιοσύνη γιατί έβαλε το χέρι στο ...μέλι και ο διάδοχός του στο ίδιο υπουργείο προφυλακίστηκε για τον ίδιο λόγο! Ο κίνδυνος από την Τουρκία μετά τα Ίμια και το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας που τον ακολούθησε, χρησιμοποιήθηκε για να στηθεί το μεγαλύτερο φαγοπότι! Το περί πάτρης μετατράπηκε σε περί ...πάρτης!

» Ο Κ. Σημίτης όρισε υπουργό Άμυνας τον Άκη Τσοχατζόπουλο (πριν ήταν υπουργός Εσωτερικών), πιστεύοντας ότι από τη νέα του θέση θα σταματήσει να ασχολείται με το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι. Μετά μάλιστα από ένα πολυσυζυτημένο ταξίδι στην Αμερική, μετά από το οποίο ο Άκης αποφάσισε να μην διεκδικήσει πλέον την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ, οι φήμες ήθελαν τον τότε πρωθυπουργό να είχε παραχωρήσει στον τότε υπουργό Άμυνας, το ...ένα τρίτο της κυβέρνησης και του κόμματος!

» Γυρνώντας δε πίσω, στις σημειώσεις μου εκείνης της εποχής (“Το ρεπορτάζ που δεν έγραψα”) διαβάζω πως κορυφαίος του συνεργάτης τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στο Μαξίμου και του είπε “τι κάνεις, αυτοί εδώ θα τα αγοράσουν όλα” -πλην, όμως, μάλλον εισέπραξε χλεύη!
Συνεπώς- και με δεδομένο ότι “βούιζε” η Ελλάδα- ο τότε πρωθυπουργός γνώριζε. Αν π.χ., δεν γνώριζε, γιατί με πρωτοβουλία του τότε Γραμματέα Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απομακρύνθηκε ο Γ. Σμπώκος, εκ των στενότερων συνεργατών του Άκη, που πρόσφατα καταδικάστηκε για κατάχρηση χρημάτων ως Διευθυντής Εξοπλισμών στο υπουργείο Άμυνας;

» Επιπλέον, με τη “γίδα στην πλάτη” πιάστηκε και ο εκ των στενότερων συνεργατών του, ο Τάσος Μαντέλης, Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου στην πρώτη πρωθυπουργία Σημίτη και μετέπειτα υπουργός.

»Το ερώτημα είναι λοιπόν γιατί ο πρώην πρωθυπουργός σφυρίζει αδιάφορα σε όλα αυτά. Ασφαλώς και γνωρίζει ότι με τη στάση του κάνει κακό και στην υστεροφημία του και -κυρίως- και στην παράταξη (...)»

** Απόσπασμα από το άρθρο του Βασίλη Σκουρή στο news247.gr έχει τίτλο «Γιατί πρέπει να τοποθετηθεί ο Κώστας Σημίτης». Ο Β.ΣΚ. είναι ένας από τους πλέον ενημερωμένους πολιτικούς συντάκτες που έχει κινηθεί επί χρόνια στα άδυτα της πολιτικής και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα γράφει στο άρθρο του (δείτε το ολόκληρο εδώ). Τα έντονα μαύρα γράμματα μπήκαν από εμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ  HARDDOG

Κρέμασε (κυριολεκτικά) στα μανταλάκια των περιπτέρων έξι πρόσωπα από την εποχή της διαφθοράς η Εστία. Ένα καταγγελτικό πρώτο θέμα χωρίς κείμενο

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει