Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αφιέρωμα σεβασμού στο Φως

Οι ημέρες δεν είναι οι καλύτερες για Φως των Σπορ –όπως και για τον αθλητικό Τύπο γενικότερα. Η ιστορική εφημερίδα (η αρχαιότερη αθλητική εν ζωή) που προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της μετά τον θάνατο του Θόδωρου Νικολαΐδη, αντιμετωπίζει την
αμφισβήτηση (τουλάχιστον) από την ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει χάσει την πρωτιά τον οποία κατείχε μόνιμα τα προηγούμενα χρόνια και βλέπει πως ο ανταγωνισμός με τον Κόκκινο Πρωταθλητή έχει γίνει πολύ σκληρός.

Ωστόσο, το Φως δεν έχασε τον εκτίμηση και του κόσμου και της δημοσιογραφικής πιάτσας. Το menshouse.gr εκφράζει αυτήν την εκτίμηση με ένα αφιέρωμα σε παλιά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας που δεν είναι σχετικά με τον Ολυμπιακό αλλά με τους βασικούς αντιπάλους του. Για την εφημερίδα της οικογένειας Νικολαΐδη το menshouse γράφει:

 «Η μοναδική μάλλον που κατάφερε μέσα από την υποκειμενικότητα της να κερδίσει το σεβασμό όλων των φιλάθλων, τόσο για την εγκυρότητά της, όσο και για την ανωτερότητα που έχει επιδείξει πολλάκις, αναδεικνύοντας τα επιτεύγματα και άλλων ομάδων.
»Οπαδική μεν, χωρίς παρωπίδες δε. Ποτέ δεν μπήκε στον πειρασμό των χυδαίων τίτλων, πουλώντας καφριλίκι για τις εισπράξεις της μιας βραδιάς. Ο Ολυμπιακός ήταν απ’ την πρώτη ημέρα έκδοσης, την 11η Απριλίου του 1955, το επίκεντρο, όχι όμως η αρχή και το τέλος του κόσμου»

** Δείτε εδώ το αφιέρωμα και τα πρωτοσέλιδα που έχει επιλέξει το σάιτ, ορισμένα από τα οποία χαρακτηρίζονται ως ιστορικά. Τίτλος του θέματος «Τα εκτός Ολυμπιακού πρωτοσέλιδα του Φωτός που έχτισαν το μύθο του».

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει