Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Αντεπίθεση δημοσιογράφου του Πρώτου Θέματος με μήνυση

Ο ΦΡΙΞΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΙΔΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑΝ… ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ!

Κινείται δικαστικά κατ’ αγνώστου για συκοφαντική δυσφήμιση, που έγινε μέσω του διαδικτύου, ο Φρίξος Δρακοντίδης, ο οποίος ζήτησε την αρωγή του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος «προκειμένου να εντοπιστεί ο υπαίτιος εναντίον του οποίου επιθυμώ να καταθέσω μήνυση», όπως αναφέρει σε σχετικό αίτημα. Ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος δημοσίευσε ρεπορτάζ γύρω από τη διαμάχη για έναν δέντρο –έναν φοίνικα!– στη Μύκονο, το οποίο είχε
φυτευτεί από τους υπεύθυνους του Nammos στη θέση κατεστραμμένης τριγωνικής νησίδας που δεν έφερε σήμανση, ούτε φωτισμό, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα με τα αυτοκίνητα κατά την έξοδό τους από το κέντρο διασκέδασης.

Πυρπόληση! 

Άτομα που ενοχλήθηκαν από την κίνηση αυτή – γείτονες όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ– κατάγγειλαν στη δημοτική αρχή (στην Επιτροπή Αισθητικής, για τη ακρίβεια) την τοποθέτηση του φοίνικα, έγιναν σχετικές παρατηρήσεις στους ανθρώπους του Nammos και ενώ ο φοίνικας γλίτωσε (προσωρινά;) από τις καταγγελίες, άγνωστοι την περασμένη Κυριακή επιχείρησαν να τον κάψουν! (Δεύτερη φωτογραφία)

Κάτω από την ανάρτηση του ρεπορτάζ στο σάιτ της εφημερίδας υπήρξε υβριστικό και συκοφαντικό για τον δημοσιογράφο σχόλιο, που\ υπογράφεται με το όνομα «Δημήτρης», και με το οποίο ο Φρίξος Δρακοντίδης  κατηγορείται ότι… χρηματίστηκε από κέντρα διασκέδασης του νησιού.

«Αυτά σε άλλες εποχές»

Ο δημοσιογράφος κατέφυγε στην αρμόδια υπηρεσία, καταγγέλλοντας το γεγονός και ζητώντας τα στοιχεία του «Δημήτρη» για τα περαιτέρω. Παράλληλα, αγανακτισμένος δηλώνει: «Μας μάθαιναν μια ζωή ότι οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν μηνύσεις, ούτε αγωγές, πως απαντούν μόνο με την πένα τους. Αυτές οι εποχές ανήκουν στο μακρινό παρελθόν».

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει