Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Κούγιας: «Κάθε πικραμένος βγαίνει με γυρισμένη την πλάτη και λέει ό,τι θέλει»

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ – ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ»

Προσπάθησε πολύ ο Νίκος Χατζηνικολάου να υποβάλει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις –χωρίς να τα καταφέρει– από τον Αλέξη Κούγια για τον «καθηγητή Φακελάκη», του
οποίου την υπεράσπιση ανέλαβε. Η συνομιλία (όσο μπορείς να την πεις έτσι) έγινε στο βραδινό δελτίο του Αντένα μέσω σκάιπ και ο ποινικολόγος αφού ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει υπεράσπιση από την τηλεόραση, έδειξε από τα πρώτα του λόγια ότι σκόπευε να πει αυτά που ήθελε και όχι να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Και ενώ απαριθμούσε τα προσόντα του καθηγητή («δεν πρόκειται για τυχαίο άνθρωπο» είπε), μιλώντας για τα πτυχία του από Γαλλία, Ιταλία κ.λπ, για την επιστημοσύνη του («έχει διδάξει εννέα χιλιάδες φοιτητές»), για τα τρία παιδιά του που είναι επιστήμονες «ο ένας καλύτερος από τον άλλον», ο Χατζηνικολάου επιχείρησε να θέσει ερώτημα. Εκεί δέχτηκε την παρατήρηση του ποινικολόγου ότι δεν πρέπει να μιλούν και οι δύο ταυτόχρονα γιατί εκείνος βρίσκεται σε αδυναμία! Αυτό το είπε περίπου ύστερα από δύο λεπτά μονολόγου χωρίς διακοπή… Ο Χατζηνικολάου, ανέβασε κάποια στιγμή στροφές, θύμισε ότι «διάγγελμα μπορεί να κάνει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» και είπε ότι αν ο κ. Κούγιας θέλει να κάνει δήλωση χωρίς ερωτήσεις, τότε να του στείλει μια κάμερα να την πραγματοποιήσει.

Η άποψη του ποινικολόγου για τις καταγγελίες συμπυκνώθηκε σε δύο φράσεις. Η πρώτη ότι οι φοιτητές «διαμαρτύρονται γιατί είναι αυστηρός καθηγητής». Η δεύτερη ότι «ο κάθε πικραμένος και η κάθε πικραμένη βγαίνουν στην τηλεόραση και λένε ό,τι θέλουν με γυρισμένη την πλάτη».

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει