Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

«Αυτό το SDNA θα θυμάμαι πλέον»

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΪΤ Ο ΑΡΗΣ ΑΣΒΕΣΤΑΣ, ΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ - Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΡΤΙΟ

Άλλη μια «παραίτηση συνείδησης» γράφτηκε στο βιογραφικό του Άρη Ασβεστά, ενός δημοσιογράφου που απετέλεσε μια από τις ισχυρότερες φωνές του SDNA –αν όχι τη ισχυρότερη– στη μάχη που έδωσε το
νεότερo αθλητικό σάιτ για την αλλαγή της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ασβεστάς αποχώρησε από το SDNA ιδία βουλήσει, όπως γράφει, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα ότι χωρίς αυτό «Δεν θα γκρεμιζόταν ένα ‘‘σύστημα’’ που είχε ριζώσει στο ποδόσφαιρο επί μια 20ετία». 

Ύστερα από μια σειρά αναφορών για τον ρόλο που έπαιξε το σάιτ (στο οποίο «βάλαμε σε κίνδυνο τις ζωές μας» και «μας επικήρυξαν») καταλήγει γράφοντας: «Εγώ αυτό το SDNA ξέρω. Και αυτό το SDNA θα θυμάμαι πλέον, λέγοντας αντίο με απόφαση που ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε μένα και έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την φιλοσοφία μου…»

Το ότι ο Άρης Ασβεστάς ένιωθε άβολα από ένα σημείο και μετά στο SDNA είχε φανεί σε άρθρο του στο ίδιο το σάιτ μετά τα γεγονότα της Τούμπας τον περασμένο Μάρτιο, στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. «Αυτή είναι η εξυγίανση που ονειρευτήκαμε; Αυτή είναι η νέα σελίδα που οραματιστήκαμε; Εξυγίανση με ντου, μπράβους, όπλα, απειλές και διακοπές αγώνων; Όλα αυτά για ένα κωλο-πρωτάθλημα;» έγραφε τότε σε ένα πολύ δυνατό κείμενο. «Ντροπή μεγάλη, αισθάνομαι πρώτος εγώ, που έγραψα χίλια κείμενα για τη νέα μέρα που ξημερώνει στο ποδόσφαιρο» συμπλήρωνε (δείτε εδώ όλες τις δυναμικές αναφορές του Άρη Ασβεστά σε εκείνο το άρθρο του στο SDNA).

Στην ανάρτησή του στο  fb, με την οποία αναγγέλλει την αποχώρησή του από το σάιτ, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «(στο SDNA) Δεν μας ανέθεσε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ αποστολή! Την αποστολή, μας την ανέθεσε η συνείδησή μας: ΕΜΕΙΣ θα τους τελειώσουμε, ΕΜΕΙΣ θα αλλάξουμε το ποδόσφαιρο, ΕΜΕΙΣ θα τους γαμήσουμε! Έτσι, σε απλά ελληνικά»

Στο τέλος του κειμένου του δηλώνει ότι αυτό το SDNA «θα αγαπώ πάντα (…) και πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους που συνεργάστηκα στενά και πετύχαμε σπουδαία πράγματα»

Ολόκληρο το κείμενό του που αναρτήθηκε στο fb:

Το SDNA δεν υπήρξε ποτέ «άλλη μία δουλειά». Δεν ήταν δουλειά. Το SDNA ήταν στάση ζωής, οι αξίες μας, η φιλοσοφία μας, η κοσμοθεωρία μας, όλα αυτά «ντυμένα» με κείμενα, με λέξεις. Είναι το Μέσο με το οποίο πιστεύαμε ότι «θα αλλάζαμε τον κόσμο»! Εν προκειμένω, τον κόσμο του ποδοσφαίρου…
Ήταν ένα πρότζεκτ που βασίστηκε κυρίως σε άτομα με αυξημένες αντιστάσεις, με ψιλο-άγνοια κινδύνου, που είχαν κυνηγηθεί, ταλαιπωρηθεί, κάποιοι είχαν ήδη πληρώσει κυριολεκτικά με αίμα, άλλοι χάνοντας τις δουλειές τους. Όταν μαζευτήκαμε, είπαμε ότι θα κάνουμε απλώς αυτό που δεν μπορούσαμε να κάνουμε με απόλυτη ελευθερία στις προηγούμενες δουλειές μας: Να πολεμάμε, να στηλιτεύουμε, να καταγγέλλουμε και να ξεσκεπάζουμε!
Δεν μας ανέθεσε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ αποστολή! Την αποστολή, μας την ανέθεσε η συνείδησή μας: ΕΜΕΙΣ θα τους τελειώσουμε, ΕΜΕΙΣ θα αλλάξουμε το ποδόσφαιρο, ΕΜΕΙΣ θα τους γαμήσουμε! Έτσι, σε απλά ελληνικά…
Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι χωρίς το SDNA δύσκολα θα γινόταν ποτέ κάτι! Το ξέρουμε και το ξέρουν όλοι! Χωρίς το SDNA δεν θα έπεφτε η χούντα του ποδοσφαίρου. Δεν θα γκρεμιζόταν ένα «σύστημα» που είχε ριζώσει στο ποδόσφαιρο επί μια 20ετία. Χωρίς τα ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις του SDNA, χωρίς το φως που το SDNA έριχνε σε κάθε σκοτεινή πτυχή, τίποτα δεν θα άλλαζε. Δεν το ξέρουμε μόνο εμείς. Δεν το ξέρει μόνο η δημοσιογραφική πιάτσα. Το ξέρει καλά και ο Μαρινάκης και ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος και ο Σαββίδης και άπαντες!
Στο SDNA βάλαμε σε κίνδυνο τις ζωές μας. Μας επικήρυξαν! Ρισκάραμε, με όποιο κόστος: από την φυσική μας εξόντωση, ως την οικονομική μας καταστροφή. Είναι δύσκολο να μάθεις να ζεις κάθε μέρα κοιτώντας πίσω σου, κοιτώντας στις σκιές, με αγωνία αν θα γυρίσεις σπίτι ή αν το άλλο πρωί σου επιδοθεί ακόμη μία αγωγή… Εμείς μάθαμε.
Πολύ συχνά λέγαμε ο ένας στον άλλον… «πώς θα το βγάλουμε αυτό το θέμα, θα μας σκοτώσουν»! Καταλήγαμε πάντα σε ένα… «δε γαμιέται, ας το βγάλουμε, αλλιώς τι κάνουμε εδώ πέρα, τι νόημα έχει…».
Το SDNA υπήρξε χωρίς καμία αμφιβολία το πιο μαχητικό, το πιο παρεμβατικό σάιτ που δημιουργήθηκε ποτέ. Έσπρωξε και καθόρισε ουσιαστικά τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.
Εγώ αυτό το SDNA ξέρω. Και αυτό το SDNA θα θυμάμαι πλέον, λέγοντας αντίο με απόφαση που ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε μένα και έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την φιλοσοφία μου…
Το αγαπώ και θα το αγαπώ πάντα! Και πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους που συνεργάστηκα στενά και πετύχαμε σπουδαία πράγματα.
Thanks for the memories, φίλε…

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει